30.3.2011

VIIKON KUPPILA – SILJA LINE Bistro MaximeUltraherttainen kosmopoliittikokki Sara La Fountain on tehnyt Siljan laivoille New York-henkisen menuun, josta löytyy vaihtoehtoja takuulla joka makuun ja ruokien jälkeen ei taatusti jää nälkä. Ruokalistalta löytyy seitsemän alkuruokaa, kymmenen pääruokaa aasialaisesta italialaiseen ja kuusi jälkiruokaa.
Sara kertoo haluavansa tuoda ruoissaan esiin parhaat palat New Yorkin ruokakulttuurista ja listalta löytyy kaikkea hampurilaisesta tonnikalaan. Ruokiin on valittu lisukkeita myös jenkkityyliin: juustomakaronia, muhennettuja papuja, ranskalaisia, sipulirenkaita, Caesar-salaattia ym. Huomiota on kiinnitetty myös esille laittoon, ruokalajit olivat kieltämättä näyttäviä, monipuolisia ja jopa hauskoja. Ei mitään huippugourmet-ruokaa, mutta ei sitä bistrosta haetakaan, vaan mutkatonta ja herkullista syötävää.
Testilounaalla maistettua:
Soho seafood salad (hummeria, jokirapua, katkarapua), täysi kymppi – raikas ja maukas kokonaisuus
Meat packing district steak with mac&cheese – (härän ulkofilee yrteillä ja Butchers-kastikkeella)
Side orders – mac&cheese, mashed potatoes with Parmesan, French fries, onion rings, spinach-green bean bacon salad
Desserts – Downtown lemon&passion fruit meringue pie, hyvää, jos tykkää makeasta. sokeria riitti
                  Gramercy Park three layer chocolate cheesecake – ihan huippu icewinen seuralainen
                  Rockefeller fruits&Champagne –no tämähän on aina hyvää;)
Lokakuussa alkanut suunnittelu on ollut kaiken työn arvoista. Hinnat ovat kohtuulliset ja laivan viinilista on tunnetusti mainio. Sara vierailee laivoilla kerran pari, mutta muuten mimmiä viedään pitkin maailmaa, suunnitelmia on sen verran, ettei ole huolta vapaa-ajanvietosta.

Ei kommentteja: