10.3.2011

SAMPPANJAKORKILLE HAETAAN VAIHTOEHTOARuinartin Frédéric Panaïotis kertoi Lontoossa, että ehkä kaikista perinteikkäimmälle pullonsulkijalle, avattaessa poksahtavalle samppanjankorkille, ollaan hakemassa vaihtoehtoa. Samppanjantuottajat toki ymmärtävät, että se kuuluisa poksahdus on tärkeä osa samppanjanautintoa, mutta heidän täytyy varautua tulevaisuuteen. Luonnonkorkkia ei Panaïotiksen mukaan tule pitää itsestäänselvyytenä ja vaihtoehtoja on etsitty jo useiden vuosien ajan. Ruinartin tähänastisten tutkimusten mukaan kruunukorkki on korvaavista sulkijoista paras. Kierrekorkkiakin on harkittu, mutta se tulisi voida avata ja sulkea uudelleen sakan poistamisen jälkeen.
Panaïotistakin huolestuttaa poksahduksen mahdollinen katoaminen pullon avaamisesta. Hän oli omien sanojensa mukaan vielä jokin aika sitten elegantimman ja hillitymmän avaamisen puolella, mutta nyt kuitenkin totesi, että samppanjapullon avaaminen pitäisi olla kuin naisen tyydyttämistä, kumpaakaan ei pidä tehdä ”hivenen hillitysti”.
Muita ongelmia Ruinartilla tuottaa kirkkaaseen pulloon pakatun Blanc de Blanc´in varastointi. Valo tahtoo päästä vahingoittamaan viinejä, vaikka ne pakattaisiin mustiin pusseihin. Kaikesta huolimatta Ruinartilla katsotaan, että pullo on tärkeä osa heidän brändiään, joten sen vaihtaminen ei tule kysymykseen. Kysymys herää, mitä sitten tapahtuisi korkin vaihtamisen jälkeen…

Ei kommentteja: