21.3.2011

ORGAANISET VIINIT ON POPPikkuhiljaa alkavat paatuneimmatkin viini-ihmiset uskoa orgaanisiin viineihin, vaikka pitkään on neniä nyrpistelty näille kummajaisille. Nyt, kun terveysasiat ja ympäristö otetaan yhä enemmän huomioon, on puhtaudella ja tuoreudella viinimaailmassakin merkitystä.
Orgaanisia viinejä on valmistettu jo 1970-luvulta, mutta niiden suosio ei ole ollut suuren suuri. Myös mm. sulfiittien vähäisen käytön vuoksi ne muuttuivat etikaksi muita viinejä nopeammin. Lyhyen säilyvyytensä vuoksi ne myös tulivat kalliimmaksi. 
Tänä päivänä viinit maistuvat paremmalta ja useat viininjuojat uskovat orgaanisten viinien olevan terveellisempiä. Ne viinitilat, jotka ovat pitkään olleet orgaanisia, ovat terveempiä, eivätkä taudit pääse iskemään rypäleisiin yhtä helposti kuin aikaisemmin.
Viime viikolla Helsingissä esittäytyivät itävaltalaiset viinit sekä Portugali. Molempien maiden esittelypöydiltä löytyi huomattavan paljon biodynaamisia ja orgaanisia viinejä, Itävallasta nostaisin esiin varsinkin Meinklangin viinit (Fondberg Oy) sekä Fred Loimerin luomuviinit, joita saa ainakin ravintolamyynnistä sekä Viinitie Oy:n listoilta.

Ei kommentteja: