3.3.2011

VIIKON VIINITYYPPI – SASU LAUKKONEN (Chef&Sommelier)Olen luonteeltani elohiirimäinen, tutkiskeleva ja innostunut uusista haasteista tekemisen saralla. Kolmevuotiaana koin valinnanvaikeutta siitä, tuleeko minusta kokki vai konserttipianisti, joten tein lihapullia testimielessä ja kuulemma niistä ei tullut hassumpia. Tein kuten kotona sovittiin, kävin lukion ensin ja sitten aloin tekemään mitä haluan.
Tätä alaa koskien olen kokeillut monenlaista, jotta varmasti osaan päättää sen, mikä on minulle kiinnostavinta ja parasta minun mielestäni. Into ruokaan ja sen valmistamiseen on lähes itse itseään ruokkivaa, ainakin koen että teen juuri sitä mikä tuntuu hyvältä ja pidän sitä tärkeänä. Innostukseni viiniin on tullut ruoan kautta, kokeillen, tutkiskellen ja nautiskellen (aina silloin tällöin).
Ruokani tänä päivänä on hyvin raaka-ainekeskeistä, joten viinin kanssa valinnat tuntuvat entistä selkeämmiltä. 
Food:
ESPRESSOSUKLAAMOUSSE (4-6:lle)
200 g laadukasta tummaa suklaata – sulata vesihauteessa
300g kuohu- tai vispikermaa – vatkaa löysäksi vaahdoksi
  1. espresso ( n. 0,4 dl)
Yhdistä 1/3 kermasta suklaan joukkoon vahvasti lastalla nostellen. Kun seos on tasaista, lisää puolet jäljellä olevasta kermasta ja nostele. Loppuosa samoin. Lisää espresso ja sekoita. Siirrä mousse kulhoihin ja hyydytä noin kaksi tuntia jääkaapissa peitettynä.
Tarjoa esimerkiksi hieman happaman kirsikkakompotin kanssa.
Wine: Corte Giara Recioto di Valpolicella

Ei kommentteja: