2.3.2011

ESPANJA ELPYY – AINAKIN KIINASSA.. Espanjalla menee taloudellisesti kehnosti ja maan turismi on kärsinyt pahasti talouskriisistä. Ainakin suositulla Aurinkorannikolla oli ravintoloissa todella hiljaista ja maan kiristyneet lait viinipäissään ajamisen sekä julkisen tupakoinnin suhteen ovat heikentäneet tilannetta entisestään. Maassa on viininkulutus henkeä kohti pudonnut dramaattisesti ja suuntaus on edelleen laskussa. Positiivinen yllätys olikin laseittain tarjottavien viinien määrän kasvu ravintoloissa, joka on selvää seurausta edellä mainituista. Espanja, kuten moni muukin, on löytänyt ratkaisunsa Kiinasta, jonne kaikki jäljet alkavat pikkuhiljaa johtaa. ”El Correo del Vino” raportoi, että viinivienti Espanjasta Kiinaan kasvoi 465 % viime vuonna. 8,4 miljoonasta litrasta vuodesta 2009, 47,3 litraan. Myös viennin arvo kolminkertaistui, eli valoa näyttää olevan käytävän päässä, vaikka suuri osa viennistä onkin bulkkiviiniä, keskihinnan jäädessä 0,41 euroon litralta. Pullotettu viini kävi myös kaupaksi, sen vienti kaksinkertaistui edellisestä vuodesta. Vielä on valloittamatta Kiina cavalla, joka on jäänyt samppanjan jalkoihin, mutta lasillisen cavaa voivat espanjalaiset tuottajat silti menestykselleen nostaa. Salud !


ESPANJA ELPYY – AINAKIN KIINASSA..
Espanjalla menee taloudellisesti kehnosti ja maan turismi on kärsinyt pahasti talouskriisistä. Ainakin suositulla Aurinkorannikolla oli ravintoloissa todella hiljaista ja maan kiristyneet lait viinipäissään ajamisen sekä julkisen tupakoinnin suhteen ovat heikentäneet tilannetta entisestään. Maassa on viininkulutus henkeä kohti pudonnut dramaattisesti ja suuntaus on edelleen laskussa. Positiivinen yllätys olikin laseittain tarjottavien viinien määrän kasvu ravintoloissa, joka on selvää seurausta edellä mainituista.
Espanja, kuten moni muukin, on löytänyt ratkaisunsa Kiinasta, jonne kaikki jäljet alkavat pikkuhiljaa johtaa. ”El Correo del Vino” raportoi, että viinivienti Espanjasta Kiinaan kasvoi 465 % viime vuonna. 8,4 miljoonasta litrasta vuodesta 2009, 47,3 litraan. Myös viennin arvo kolminkertaistui, eli valoa näyttää olevan käytävän päässä, vaikka suuri osa viennistä onkin bulkkiviiniä, keskihinnan jäädessä 0,41 euroon litralta. Pullotettu viini kävi myös kaupaksi, sen vienti kaksinkertaistui edellisestä vuodesta.
Vielä on valloittamatta Kiina cavalla, joka on jäänyt samppanjan jalkoihin, mutta lasillisen cavaa voivat espanjalaiset tuottajat silti menestykselleen nostaa. Salud !

Ei kommentteja: