6.3.2011

Henri Kotkavuori on Vuoden Kokki 2011



Arvostetun Vuoden Kokki -kilpailun voittaja on valittu. Kokkien kuninkuuden kaappasi tänä vuonna Henri Kotkavuori ravintola Savoysta. Toiseksi kilpailussa sijoittui Petri Niilola ravintola K 17. ja kolmanneksi Teppo Säkkinen ravintola Savoysta. 
Kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa 12 hengelle kaksi erillistä ateriaa. Ennakkoon annetun tehtävän pääraaka-aineena käytettiin kotimaista ankkaa. Yllätystehtävässä finalistien piti osoittaa taitonsa valmistamalla nykypäiväisen version perinteisestä läskisoosista. Parhaan ankka-annoksen valmisti Teppo Säkkinen ja yllätystehtävästä parhaiten suoriutui Henri Kotkavuori. Lehdistöraati valitsi suosikikseen Teppo Säkkisen.
Kilpailun päätuomari Pekka Terävä kertoo kilpailijoiden suoriutumisesta yllätystehtävästä: ”Taso viime vuoteen verrattuna oli todella korkea. Osalla kilpailijoista oli todella innovatiivinen annosten esillepano. Suurimman haasteen kilpailijoille muodosti klassisen läskisoosin kastike. Joidenkin kilpailijoiden lihan mehukkuus oli tärveltynyt.”
Vuoden Kokki -kilpailun järjestäjänä toimii suomalaista ruokaosaamista edistävä Gastronomie Finlande -säätiö. Säätiö myös tukee gastronomisia opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. Rahapalkinnot Vuoden Kokki -kilpailuun lahjoitti Suomen Messusäätiö. Vuoden Kokki palkittiin 6 000 euron rahapalkinnolla. Toiseksi sijoittunut palkittiin 3000 eurolla ja kolmanneksi tullut 1 000 eurolla.

Ei kommentteja: