3.3.2011

VIIKON KUPPILA – CHEF & SOMMELIEREiran Huvilakadulla sijaitsevasta Sasu Laukkosen ja Johan Borgarin luotsaamasta Chef&Sommelier-ravintolasta on vaikea vetää paremmaksi. Illallispöytää tuli metsästettyä jonkin aikaa ja kyllä kannatti! Pöytävaraus pieneen 20-paikkaiseen ravintolaan pitää tehdä hyvissä ajoin.
Ravintola täyttyi nopeasti avaamisajan kello kuuden jälkeen, mutta positiivista oli todeta, että vaikka paikka on pieni, ei naapuripöytien puheensorina haittaa illanviettoa. Vastaanotto on kodikas ja tunnelma todella mukava, sillä sekä chef Sasu Laukkonen, että sommelier Johan Borgar osaavat pitävät vieraistaan huolta. Yhteistä ymmärrystä sekä ruoan että juoman suhteen haetaan mutkattomasti.
Menuvaihtoehdot kelpaavat joka makuun, liha-, kala- ja kasvisvaihtoehtoja löytyy ja ruokalajeja saa sekoitella mielensä mukaan. Eikä jää nälkä, vaikkei seitsemää ruokalajia ottaisikaan. Testasimme sekä liha- että kalamenun ja molemmista pitää antaa täysi kymppi. Sasun kertoillessa ruokien valmistuksesta tulee ihmeteltyä, että asuuko tämä heppu täällä, sen verran monivaiheisia ovat ruokien valmistustavat. Se myös näkyy ja maistuu.
Ruoassa on puhtaat maut esillä ja söin jopa särkeä, vaikka yleensä siinä ei mielestäni ole mitään järkeä;). Graavattuna sekä nopsasti haudutettuna. Menut puhuvat puolestaan ja Sasu kertoo loput, ei näistä yksinkertaisesti voi kirjoittaa kummia, sillä muuten raportista tulisi kirjan mittainen. Viehättävää, kuinka keittiössä voi olla kekseliäs, mutta tämä täytyy vain itse kokea, en voi muuta sanoa. Leivät leivotaan itse ja kaikkea hauskaa illan aikana sattuu nenän eteen, kuten mustikkasorbetti, joka oli maustettu mustaviinimarjalla. Grillatuista purjonlehdistä tehty ”grillimauste” ja moninaiset pellepeloton-ideat olivat lumoavia. 
Viinilista huimaa päätä paikan kokoon nähden ja on uskomatonta, mutta totta, Johanin käsin kirjoittama. Wau! Jos kaikki ehdotukset eivät osuneet kohdalleen, vaihto tapahtui vaivattomasti, eikä meille sattunut kuin yksi hullunkurinen viini. Listalta löytyy kymmeniä vaihtoehtoja, joten ongelmia ei synny. 
Nämä tyypit ovat sympaattisia ja taitavia, kokeilkaa itse!
Menut ovat tässä ja lisää tietoja www.chefetsommelier.fi :
3 rkl 42€       4 rkl 49€       5 rkl 56€      7 rkl 65€ (Menu Chef)

Särkeä ja juureksia
-
Munakoisoa ja sipulia
-
Porsasta ja papuja
-
Suklaata ja teetä
Ricottaa ja pinaattia
-
Gnoccheja ja artisokkaa
-
Rautua ja kukkakaalia
-
Puolukkaa ja omenaa


Ei kommentteja: