6.3.2011

VEGA SICILIA VALLOITTAA RIOJANEspanjan helmi, Vega Sicilia Ribera del Duerosta on hissukseen hankkinut sata hehtaaria pohjoisesta Riojasta ja ensimmäiset viinit tulevat markkinoille 2013. Mikään ei pysy enää Espanjassakaan siis ennallaan.. 
Vega Sicilian Xavier Ausàs López de Castro kertoi projektin syntyneen yhteistyössä Benjamin de Rothschildin kanssa 50/50 osuuksilla. Köynnöksistä vanhimmat ovat 80-vuotiaita ja lajikkeena käytetään ainoastaan Tempranilloa. Viinillä ei kuulemma ole vielä nimeä eikä sitä tulla markkinoimaan alueelle tyypillisillä crianza-, reserva- tai gran reserva-luokituksilla. Noin 60 % tuotannosta tehdään ykkösviiniksi kuten Bordeaux´ssa.
Ribera del Duerossa Vega Sicilialla on 200 hehtaaria viininviljelyksiä, kaikkiaan 84 palstaa ja 19 eri maaperää. Riojan kaikkia hehtaareja ei ole vielä istutettu ja hieman lisäostoksiakin on suunnitteilla.  Vega Sicilia-yhtiöön kuuluvat ennestään Vega Sicilia Ribera del Duero, Bodegas Alión, Pintia (Toro) sekä Oremus Unkarin Tokajissa.

Ei kommentteja: