18.3.2011

ENGLANNIN KUOHUVIINIT JYRÄÄVÄT EDELLEEN



 
Englantilaisten kuohuviinien voittokulku tuntuu olevan lähes loputon. Ilmastonmuutos on edesauttanut saarivaltion eteläisten osien kuohuviinien kehitystä kohti absoluuttista huippua, mikäli palkintojen keruuseen on uskominen.
Camel Valley Vineyard on voittanut maailman parhaan kuohuviinin palkinnon ja selättänyt Italiassa järjestetyssä Bollicini del Mondo-kilpailussa kaikki maailman traditionaaliset kuohuviininvalmistajat. Tilan 2008 Pinot Noir Brut oli kisan ylivoimainen voittaja, joka jätti taakseen Espanjan, Italian ja Ranskan tuottajat komeasti taakseen.
Viinintekijä Sam Lindo, joka on voittajaviinin takana, on valittu Englannin parhaaksi viinintekijäksi tänä vuonna. Camel Valley Vineyards on voittanut jo viime vuonna kultaa arvostetussa International Wine Challenge-kilpailussa, eli mistään aivan turhista viineistä ei ole kysymys.
Ainakin Suomen markkinoilla englantilaisten kuohuviinien ongelmaksi on tullut hinta, erityisesti kun samppanjaa myydään kahdellakymmenellä eurolla per pullo. Aina pitäisi kuitenkin muistaa, ettei ”Champagne” etiketissä välttämättä tarkoita sitä, että viini olisi hintansa arvoinen. 

Ei kommentteja: