11.1.2011

LASIPALATSILasipalatsi on kuin se olisi aina ollut siinä keskellä Helsinkiä. Sali on sopivasti funkkikseen kallellaan. Pöydistä löytyy valkoiset liinat ja palvelu on sopivan muodollista, mutta ei liian tärkeilevää.  Menu on talon perinteitä kunnioittava, olematta kuitenkaan tylsä. Sesongit näkyvät teemoina: parsaa, poroa, blinejä jne. Viinilista on hieman korkeilla kertoimilla varustettu, mutta muuten se on hyvin rakennettu.
Parhaillaan on Lasipalatsissa menossa perinteiset bliniviikot. Blinejä ja niiden lisukkeita löytyy joka lähtöön, perinteisiä ja vähän kokeilevampia. Blinilistan huippuna kolme tai kuusi lisäkettä ja niin paljon blinejä kuin haluaa tai jaksaa syödä. 
Kuuden lisukkeen lautaselta löytyy sienisalaattia, punajuurisalaattia, sillikaviaaria, klassiset siianmätiä+sipulia+smetanaa, suolakurkkua smetanalla+hunajalla, graavilohitartar ja jokirapuskagen. Siis ei yllätyksiä, eikä suuria suorituksia keittiöltä kaupungin parhaiden blinien lisäksi. Joustavuutta ei valitettavasti lisukkeiden kanssa löydy, jos vaikkapa haluaa jättää ravut pois ja tilalle vaikkapa lisää sieniä. Tämäkin sopii tilan perinteisiin, mutta ei ole oikein tätä päivää. 
Kokonaisuutena bliniorgioista jäi hyvä mieli, mutta kerran vuodessa on riittävästi!

Ei kommentteja: