7.1.2011

KUU


Klassinen kortteliravintola Kuu ansaitsee täyden kympin Champagne-menustaan, jota tarjoillaan ravintolassa helmikuun loppuun saakka. Tämä kannattaa käydä kokeilemassa!
Keittiöpäällikkö Lukas Hemnell on laittanut parastaan ja rakentanut sesongin raaka-aineisiin perustuvan samppanjamenun suomalaiseen tyyliin, blinejä unohtamatta. Juomat on valittu talon oman viinitukun, Carelia Winesin valikoimista ja pettymyksiä ei todellakaan tullut. 
Carelia Wines on ravintola Careliasta tutun Tuomo Laitisen nykyinen työmaa ja firma tuo viinejä myös muuhun, kuin omien ravintoloiden myyntiin. Menun samppanjat olivat pienehköiltä viljelijätuottajilta, joiden rypäleet tulevat omilta tarhoilta. Tuomo on vastannut myös ravintolan Kuun suosituista viini-illoista, mutta nyt peräsimeen on tarttunut Carelian sommelier, Kai Autio. Kai on tehnyt uraa myös Chez Dominiquessa ja Postresissa. Nämä viini-illat eivät paljon mainostusta kaipaa, tupa on yleensä täynnä ja tulevia tilaisuuksia voi seurata Kuun kotisivuilta.
Pitkälti oman maahantuonnin ja kohtuullisen viinihinnoittelun ansiosta tämä Töölön kaksikko Carelia ja Kuu ovat Helsingin ravintolamaailman kestosuosikkeja. Loistavien ruokien kanssa voi tilata upeita viinejä ilman, että laskun tullessa hirvittää. Kuu ja Carelia panostavat kotimaisiin, puhtaisiin ja raikkaisiin raaka-aineisiin, klassikoita ainoastaan hieman modernisoiden.
Ja se menu, josta ei taatusti jää nälkä:
Menu Champagne 
Creme Ninon ja tryffelivaahtoa
Champagne J. Vessel Brut Reserve
Blini ja muikunmätiä
Champagne Vilmart Grand Cellier d' Or Brut 1er Cru
Sitruunavoissa haudutettua kuhaa ja vaniljalla maustettua kukkakaalipyreetä
Champagne Vilmart Grande Reserve
Persikkasorbettia ja shampanjaa
Champagne Jean Vesselle Cuvée Friandise Rosé Demi-Sec
Koko lysti maksaa 52€ ja juomat 34€. Samppanjaa saa lisää ilman harmaita hiuksia, mm. talon samppanja Jean Vesselle Brut Réserve maksaa 51€ pullolta ja 8,30€ laseittain.
Ravintolan henkilökunta on asiansa osaavaa ja tunnelma Kuussa on ollut aina mukavan rento, ainoan miinuksen koko paikalle nirppanokka antaa kukkatapettien ja modernin taiteen yhdistämisestä;), mikä ei ole paljon se.
Ravintola Kuu
Töölönkatu 27

Ei kommentteja: