19.1.2011

CARELIAOopperataloa vastapäätä sijaitsevaan vanhaan apteekkiin rakennetusta ravintola Careliasta on tullut viime vuosina huippusuosittu ja jopa maanantai-iltaisin on paikka viimeistä pöytää myöten täynnä. Tästäpä syystä söimmekin ravintolan viinikellarissa, vaikka myönnettäköön, että olimme siellä alunperin maistamassa viinejä..
Carelia on remontoitu ja uusiutunut viime vuosien aikana ja tällä hetkellä keittiötä johtaa Sami Tallberg. Ravintolassa syödään lähiruokaa, konstailematonta ja ehkä jopa liiankin krouvilla meiningillä. Pääruoka-annoksia ei turhaan ole rakenneltu, perunat (talon omat rasvaiset, mutta herkulliset) ovat omassa kulhossaan ja pieni vihersalaatti omassaan. Tällä kertaa, kun päädyimme lähes koko seurue hevosen ulkofileeseen, lautasella pötkötti ronski lihamöhkäle, jonka päälle oli huitaistu hieman bearnaisekastiketta. Liha oli hieman liian kypsää, mutta suolan ja pippurin kanssa uudelleen maustettuna, hyvää. Entrecôte sai myös ihan kelvon arvosanan.
Ruokalista on supistunut viime käynnistä ja mm. kaipaamamme kampasimpukat oli listalta poistettu. Ruoan taso on viime aikoina säännöllisesti vierailtuna vaihdellut liiankin kanssa. Toisinaan se on loistavaa, mutta esimerkiksi viime kerralla syömämme yrttiset sinisimpukat eivät olleet tartuttaneet itseensä mitään makua. 
Palvelu Careliassa pelaa loistavasti ja tunnelma on mukavan leppoisa. Viinilista, sekä varsinkin viinien hinnoittelu, on yksi Helsingin parhaista. Ravintolan grappavalikoima saa myös pisteitä.
Carelia on uudistamassa kellaritilojaan, joista tulee lähitulevaisuudessa löytymään noin 60 hengelle sopiva tila, jossa ei ole anniskeluoikeuksia, eli siellä saa nauttia myös omia juomiaan. Loistava paikka esimerkiksi suuremmille viininmaisteluille, joiden jälkeen voikin siirtyä yläkertaan ruokailemaan. Tilaan tulee myös vuokrattavia viinikaappeja, noin 400 pulloa vetävä kaappi maksaa kuutisenkymppiä kuukaudessa. Kaapin vuokraajille on rakenteilla oma pieni maistelutila.
Lisätietoja löydät ravintolan sivuilta:
www.carelia.info

Ei kommentteja: