2.8.2011

ENGLANTILAISET JUOVAT STRESSIINSÄ


Drinkawaren teettämän tutkimuksen mukaan stressi on lisännyt englantilaisten alkoholinkäyttöä kotioloissa. Tutkimuksen mukaan stressin tai muuten huonon työpäivän vuoksi otetaan jopa neljä lasillista illassa ja yllätykseksi naiset joivat tästä syystä enemmän kuin miehet. 
Kolme neljästä haastatellusta naisesta kertoi ottavansa yhden lasin rentoutuakseen ja reilusti yli puolet myönsi juovansa enemmän kuin pari lasillista illassa, eli reippaasti yli riskirajojen. Miehistä yli 60 % ottaa perusiltana vähintään pari tuoppia olutta.
Tutkimusta analysoineen käyttäytymispsykologin mukaan yhden lasillisen tuoma hyvä olo ei enää riitä ja juomista jatketaan normaalista arki-illasta huolimatta. Englantilaiseen pub-kulttuuriin oluen, parin juominen on kuulunut aina, mutta Suomen kohonneet kulutusluvut viittaavat samanlaisen arkikäytön lisääntyneen huomattavasti meilläkin. Aiemmin puhuttiin eurooppalaisiin juomatapoihin siirtymisestä, mutta meillä taitaa agendassa olla edelleen sen lisäksi ne kuuluisat perjantaipullot lauantaista puhumattakaan.. 

Ei kommentteja: