29.8.2011

29.8. KUOHUVIINIT NOUSUSSA!

Kuohuviinien suosio jatkaa nousuaan. Tämän vahvistaa myös Wennercon teettämä kysely suomalaisten juomatottumuksista. Kuohuviini on trendijuoma ja 22 % kyselyyn vastanneista kertoi ostavansa kuohuvia jatkossa aiempaa enemmän.

Samppanja nousee kuohuvista eniten, tänä vuonna nousua on ollut 17 % heinäkuun loppuun mennessä. Tämä ei tosin kerro koko totuutta, sillä noususta vastaavat Alkon kaksi edullista, parinkympin samppanjaa. Suunta on kuitenkin kuplimaan päin!

Wennerco oli tehnyt myös omalle Mikä Viini!-klubilleen kyselyn, jonka tulokset ovat tässä:

·         Omassa käytössä kuohuviini kuuluu ensisijaisesti maljannostoon juhlissa (n. 67 %), vapun ja uuden vuoden juhlintaan (n.51 %) ja illanviettoon ystävien kanssa (n. 46 %). Kysyttäessä, mihin tilanteisiin kuohuviini yleensä vastaajien mielestä sopii, kolmannelle sijalle nousi illanvieton sijaan juhla-ateria (n. 42 %). Ruokajuomana puna- ja valkoviini peittoavat vielä kuohuviinin, mutta tämä voi olla muuttumassa.
·         Kuohuviinikyselyssä miltei 10 % kertoi tuotteen ekologisuuden olevan tärkeä valintaperuste. 
·         Tärkeimmäksi kuohuviinin valintaperusteeksi nousi sen kuivuus (55 %). Perinteistä espanjalaista kuohuviiniä, cavaa valitsee mieluiten 38 % vastaajista ja tuttuuden perusteella valinnan tekee 29 %. Sopiva hinta kuohuviinille oli vastaajien mukaan 10-15 euroa (n. 56 %). Vain noin 6 % vastaajista piti yli kahtakymmentä euroa sopivana hintana.
·         Mikäli kuohuviini yhdistetään ruoan kanssa, parhaiten vastaajien mielestä se sopii jälkiruoan kanssa (86 % sopii hyvin tai erittäin hyvin) ja alkuruoan kanssa (82 %). Suurin osa vastaajista kuitenkin toteaa kuohuviinin sopivan nautittavaksi sellaisenaan (98 %).

Ei kommentteja: