20.4.2011

HUIPPUTASTING MARBELLASSA



Marbellassa järjestetyssä Ilmastonmuutos ja Viini-konferenssissa järjestettiin mainio tasting, johon paikan päällä olleiden lisäksi sai porukka ”osallistua” netin välityksellä.  Tilaisuuden järjestäjän, Espanjan ensimmäisen Master of Winen, Pancho Campon mukaan osallistujia olikin sitten 12.000..
Me paikan päällä olleet maistoimme 9 huippuviiniä Concha y Torolta, Emilianalta ja Campo de Borjalta. Eikä ollut hullumpaa!

Emilianan orgaanisesti viljellyt viinit maistettiin ensin. Novas Winemaker´s Selection Syrah 2009 oli tiukan pippurinen ja uskomattoman vahva, tumman marjainen viini. Syrahin lisäksi pulloon oli laitettu 7 % Merlot´a ja 5 % Viognieria. 
Coyam Assemblage 2008 oli sekoitus, johon oli todella laitettu lähes kaikki punaiset lajikkeet, mitä saattaa keksiä, pääosin viini on kuitenkin 37 % Syrah, 25 % Cabernet Sauvignon ja 28 % Carmenere. Sitten vielä Merlot, Petit Verdot, Malbec, Mourvedre. Novas maksaa Espanjassa 15€ ja Couyam 20€.
Concha y Toron esitelmän jälkeen maistoimme Gran Reserva Serie Riberas Sauvignon Blanc´in, joka oli sitruksinen ja tiukan mineraalinen viileältä alueelta. Loistavat tasapaino aromeilla ja hapoilla, puhdas ja raikas kuiva viini, alle 2 g jäännössokeria.
Gran Reserva Serie Riberas Carmenere 2008 oli mustanpuhuva viini täynnä tummaa marjaa ja kuningatarhillomaista aromia. Carmereneren lisäksi 10 % Cabernet Sauvignonia ja 7 kuukautta ranskalaisessa ja jenkkitammessa.
Gran Reserva Serie Riberas Syrah 2008, viini, jossa on lihaisuutta ja pippuria tiukasti konsentroituneena ja erittäin pitkä jälkimaku. Hintaa Espanjassa 12€ ja 14% alkoholia.
Sitten päästiin tastingin parhaiden viinien ääreen. Campo de Borjan Cayus 2009, 100% Garnacha St.Cristolta.
Yrttinen, eukalyptuksinen, elegantti viini, jossa on pehmeät tanniinit. Tiukka, hieno jälkimaku. 12€.
Fagus 2008 Garnacha, loistava viini, eukalyptusta, vadelmaa, pehmeän hedelmäinen, mutta ei hillomainen. Tyylikkään mineraalinen viini, joka on syntynyt rautapitoisesta maasta. 21€.
Berola 2009 Bodegas Borsas, viini, jossa hyvät hapot. 3-4 kk uudessa tammessa kypsytettyä Garnachaa ja Syrah´ia.
Pehmeä ja herkullinen viini. 12€.
Sitten se huippu, Alto Moncayo 2007 Bodegas Borsas. Loistava tuoksu, jossa balsamicoa, minttua, eukalyptusta. Pehmeä Garnacha vanhoista köynnöksistä, jonka on tehnyt tilan australialainen viinintekijä. 25€.
Campo de Borjan viinit esitteli Pancho Campo, joka on tastingin vetäjä vailla vertaa, musiikki pauhaa ja mies puhuu.
Pancho pitää esiintymisestä ja se näkyy, mutta siitä nauttii myös kuulija. Pancho kävi Garnachan läpi SWOT-analyysillä ja voi vain todeta, että lajike on kuin Penélope Cruz, oikeissa käsissä siitä tulee tähti. Pedro Almodóvar ja Ch.Rayas ovat näitä tähdentekijöitä. 
THINK GLOBALLY – ACT LOCALLY

Ei kommentteja: