6.2.2011

HEL YES!



Ensiksi London Design Week ja nyt Helsingin Kalasatama. Antto Melasniemi, Klaus Haapaniemi ja Mia Wallenius ovat kaupungin kuumimman pop-upin takana. Keikka Hesassa kestää vain pari viikkoa ja on valitettavasti loppumassa 5.2. Lehdet ja media Lontoossa ja täällä kotimaassa ovat olleet innoissaan tapahtumasta. Huomion laajuudessa tämä projekti on yksi suurimpia, mitä suomalainen ravintola on koskaan saanut. Lontoossa kokkeina mainittiin Antto Melasniemi, Heikki Purhonen ja Sami Tallberg.  Kalasataman kohdalla esille on noussut ainoastaan Melasniemi. Juomista täällä vastaa Vindirekt, siis hyvää silläkin saralla oli odotettavissa.
Ensimmäisen viikon asiakkailta olen kuullut pääsääntöisesti hehkutusta vierailusta, ainoat soraäänet tulivat ihan alkupäivien vieraalta, tahti oli ollut kovin rauhallinen. 
Miten odotukset ja mielikuvat täyttyivät?
Meidät oli sijoitettu 8 hengen pitkään pöytään, juttu luisti muiden kanssa illan edetessä mukavasti. Tunnelma oli rento ja mukava. 
Meidän iltanamme ( 2.2.) alkuun oli sellerikeitto muikunmädillä. Keitto oli voimakkaan sellerinen, mutta ei liian. Mäti jäi sellerin alle, ei maistunut, mutta oli mukavana rakenteena mukana. Sen kanssa meni mukavasti Gobelsburgin Stensetz Gruner Veltliner. 
Pääruoaksi kasvissyöjälle oli sienilasagne ja lihallisille lampaanpotkaa, paahdettuja juureksia ja janssoninkiusausta. Lasagne ei oikein näyttänyt lasagnelta, mutta maistui oikein hyvälle. Liha oli lusikoitavan mureaa, eikä yhtään kuivaa. Juurekset sitä, mitä pitääkin. Itse en pidä janssonista, mutta tämä oli parasta mitä eteen on koskaan tullut. Näitä siivitti Matteo Correggian Barbera d’Alba.
Jälkkäriksi oli mustikkamuffinssi vaniljakastikkeella. Kelvollinen , mutta ei yltänyt alku- ja pääruoan tasolle. Viiniksi suositeltu Maculanin Dindarello ei toiminut ollenkaan annoksen kanssa.
Designpuolelta hauskinta oli Ateljee Finnen sommelier Daniel Pelatin Aikuisten lelukauppa- t-paita. Tosin illan puolivälissä hänet ”pakotettiin” pukeutumaan tarjoilijoiden designasuun.
Aivan illan lopulla jostain saliin pääsi voimakas liuottimen tuoksu. Ilmeisesti naapurissa päätettiin alkaa tekemään ruokailun loputtua oikeita töitä:) 
Hauska tapahtuma. Toivottavasti poikii lisää samanlaisia juttua!

Ei kommentteja: