26.2.2011

AUSTRALIAN YLITUOTANTOAustralian viiniteollisuus taistelee ylituotanto-ongelmiensa kanssa. Luvassa markkinoille on halpaa viiniä, eikä kasvusta ole tietoakaan. Jotkut tuottajat ovat laittaneet väliaikaisesti ”tarhat pakettiin” päästämällä lampaita tarhoille syömään köynnöksistä lehdet. Näin köynnökset pysyvät hengissä, mutta ilman lehtiä saavat levätä tuottamatta rypäleitä, eikä niihin tartu tauteja, jotka useimmiten iskevät lehtiin.
Ylituotanto ei ole mikään uusi ongelma ja se on painanut rypäleiden hintoja alas jo pitkään. Kuuden vuoden ajan on pulman kanssa painittu ja halvan bulkkiviinin viennin kasvu on teollisuuden harmiksi vain paisunut. Tuotanto on saatava kuriin tulevaisuuden turvaamiseksi.
Osa tuottajista on ryhtynyt vaihtamaan lajikkeita trendikkäämmiksi köynnösten ylösvetämisen sijasta. Chardonnay on saanut väistyä Rieslingin tieltä, samoin Merlot on korvattu Pinot´lla sillä niille on enemmän kysyntää. 
Maan vienti kärsii myös dollarin hinnannoususta, joka yhdistettynä ylitarjontaan pakottaa monet viinitilat sulkemaan ovensa. Toisaalta se on tarpeen ylituotannon hillitsemiseksi ja hintojen hilaamiseksi korkeammalle. 

Ei kommentteja: