9.4.2013

PARSAKAUSI KORKATTU CENTER-INN RAVINTOLOISSA!

Mahtavaa, sieltä se kevät tulee - ensimmäiset parsat on ainakin nautittu!

Vuodesta 1983 parsaviikkoja pyörittänyt ydinkeskustan Center-Inn ravintolarypäs ei pettänyt tälläkään kertaa. Tuoreet parsat tulevat tällä hetkellä vielä Perusta ja Hollannista, mutta kyllä niilläkin kelpaa.
Maistoimme Lansonin rosén sekä Vuoden Viinit-kilpailussa kultaa sarjassaan napanneen Cono Sur Bicicleta Rieslingin kanssa klassista parsakeittoa pecorinolla ja sitruunaisella mascarponella maustettuna. Toimii!

Tästä parsan ja maissikanan pariin samoilla viineillä, jotka hyvin leikkasivat parmankinkkuun käärityn parsakimpun ja yrtti-tryffelivoin kanssa tarjotun grillatun kananrinnan hienoista rasvaisuutta.
Eikä jäänyt nälkä, kun seuraavaksi testasimme Cono Sur Bicicleta Pinot Noirin ja edelleen Rieslingin kanssa annoksen, jossa oli parsojen lisäksi juuri sopivasti savustettua lohta sekä rypsipossua. Listalta nämä löytyvät omina annoksinaan. Hyvää.

Tämän kevään parsalistalle ovat keittiömestarit loihtineet näiden maistamiemme annosten lisäksi muita uutuuksia kuten parsaa, siikaa ja katkarapuja ja valkosuklaisen parsa-marjakimaran.

Parsaa kuluu Center-Inn-ravintoloissa keväisin 5000 kg, joten ihan näpsästi riittää keittiössä kuorimista.

Harvemmin tulee parsaa nautittua jälkiruoassa, mutta marinoituna marjojen parina, aavistus parsaa sopi aivan mainiosti. Suosittelen lämpimästi pientä varaslähtöä kevääseen, kun ei se muuten näytä tulevan!


Ei kommentteja: