22.8.2010

NATURAALIA VIINIÄ


16.8.2010 Funky Wine Imports esitteli Jarno Malmbergin johdolla kuuminta viinitrendiä, natural winea. Ei siis biodynaamista, ei luomua, vaan seuraava askelta kohti oikeaa viiniä, luonnollista viiniä. Ideana on, että bio/luomurypäleet valmistetaan viiniksi mahdollisimman vähäisellä puuttumisella. Hiivat ovat luonnollisia, ei chaptalisoida, ei siis kikkailla. Yksinkertaista, viehättävää ja järkeenkäyvää.
Tuottajat ovat usein yhtä persoonallisia kuin heidän viininsä. Tilat ovat pieniä, tavoitteena ei ole miljoona litraa kuukaudessa, vaan rypäleille ja paikalle uskollisia viinejä.  Persoonaa ja tyyliä.
Tässä poimintoja tarjonnasta:
  • Jean-Paul Brun FRV100, kuohuva Gamay Beaujolais´sta. Methode ancestrale-menetelmällä tehty, hieman makea, punertava, marjainen kuohuviini. Alkoholia iloiset 7,5%, siis täydellinen kokkausviini.
  • Frank Cornelissen Rosso del Contadino 2009 Etnan rinteiltä. Tämän isoveljestä on blogissa juttua. Tämä viini oli raikas, jossa on punaisten marjojen siivittämä tasapainoinen maku. Tässä ei ole yhtään lisättyä sulfiittia, rakkaan Alkomme mukaan tämän ei pitäsi olla juomakelpoista, toisin kuitenkin on!
  • Clos de Tue Boeuf, Rouillon 2009, Loiresta. Tasapainoinen, herkullisen juotava. Gamay + Pinot Noir.
  • Domaine de Château Gaillard 2007, Saumur. Herkullinen, tanniiininen Cabernet Franc höystettynä aavistuksella lantaa.
  • Chateau Vieux Pourret 2005, Bordeaux. Samaa  otetta, mitä nykyisin voi aistia vanhoissa vuosikerroissa. Virkistävää vaihtelua Parkerismille.
  • Clos Ouvert, Huasa 2008, Chile! Siis tuleeko sieltä muutakin kuin hillopossuja? Näköjään tulee, sävähdyttävää.
Viinit olivat persoonallisia, kiehtovia ja ruokaa kaipaavia. Pitkästä aikaa suuri sarja hyviä viinejä , mitkä ilolla veisi aterialle!
Tähän ihmeelliseen maailmaan pääsette tutustumaan Winestudion 13.10. maistelussa

Ei kommentteja: