18.8.2010

Viikonloppu Joensuussa, mitä sieltä saa, onko ruoka hyvää?

Ensi kosketus Pohjois-Karjalan herkkuihin oli lounas Teatteri Ravintolan terassilla. Perus vaihtoehtoja oli 3 ja sitten kokopäivän tarjottava päivän menu. Itse päädyin lohen ja pinaattikeiton vaihtoehtona lihamurekkeeseen. En muista koska viimeksi olisin mureketta syönyt, tilaamisesta puhumattakaan. Ruotsissa on husmanskost, meillä kotiruoka. Tämän murekkeen laskisin kuulevan luksus kotiruokaan. Se oli hyvää, jauheliha oli todella maukasta, kastike paistoliemestä tiivistä ja perunamuusi oikeaa tavaraa! Tarjolla ollut lohi sai myös kiitosta ei lihan syöjältä, kalan ja kasvisten kypsyys olivat juuri kohdallaan! 
Kohokohtana vierailulla oli lauantain illallinen Kielossa. Tästä hetken päästä pitempi tarina blogiin. On paikkakunnan ykköspaikka, ellei La Passione tai Deli-China vie voittoa, epäilen:)

Jotta pitkän matkan Helsinkiin jaksaisi, piti ennen lähtöä käydä Astoriassa Unkarin patoja kokeilemassa. Heillä oli vain terassi aurinkoisena päivänä auki ja siinä kelpasi lopettaa Karjalan seikkailu. Muistaen ruoka kokemukset Budapestista, alkupalat jäivät väliin. Tämä oli hyvin viisas valinta, sillä Pörkölt oli huiman kokoinen. Makua olisi voinut olla hieman lisää. Tuli olo, että kokki oli säästellyt paprikassa. Perus maukasta joka maistui Bockin Ermitage.
Mitä sieltä Joen kaupungista ensikerralla löytyykään...

Ei kommentteja: