24.8.2010

F8

Tänään tutustuin Stockan uuteen F8-ravintolamaailmaan, joka avataan kokonaisuudessaan 9.8.. 
850 uutta asiakaspaikkaa ydinkeskustaan on aikamoinen haaste, mutta sijainti ei voisi olla parempi, kattojen yllä suurimman tavaratalomme yläkerroksessa. Ainoa kilpailurajoite ravintoloille on aukioloaika, jossa täytyy noudattaa tavaratalon sulkemisaikaa, kello 21.
Tyyliä, lämpimiä värejä, jopa paikoin olohuonemaisuuttakin löytyi ja ainakin ensimaistamalla hyvää ruokaa pöytään tarjoiltuna. Sitä kaipaakin ahkeran shoppailun lomassa tai jälkeen.
Stockmann on kunnostautunut muutenkin asiakkaiden virkistystoiminnassa, lähes joka kerroksessa on yksi tai useampi virkistäytymispaikka, oli se sitten kuohuviinin tarvetta tai haudutettua teetä varten. Yläkerran kahvilassa Velvetissä, viihtyisi jättisohvilla pitempäänkin. Itse kutsuisin sitä mieluummin teehuoneeksi, sillä siellä mennään keittiömestarin mukaan ”tee edellä”. Tarjolle tulee teen ja kahvin kanssa tarjottavia pikkusuolaisia, snadeja.
Alkupalojen jälkeen testasin Fine-ravintolassa karitsaa vadelmakastikkeessa juureksilla, loistavaa, vaikkei ollutkaan lopuksi Ahvenanmaalta, vaan Uudesta-Seelannista. Fazerin volyymeilla lähiruoka-ajattelu ei usein suurten tilausmäärien takia pääse onnistumaan, mutta puhtaista, tuoreista raaka-aineista pidetään kiinni.
Onnea matkaan!

Ei kommentteja: