11.6.2011

SILJAN UUDET VIINITTallink Silja on saanut laivoilleen uudet viinit, joiden hinta ei ainakaan kukkaroa haittaa, viinit maksavat samppanjaa lukuun ottamatta 8,50 euroa pullolta ja ravintoloissa hintaa tulee 22 euroa. 
Viinit ovat tässä ja laatu oli ihan mainiota sekä ruokaystävällistä, parhaiten rimmaa ruokien kanssa aromikas eikä turhan hapokas Geilin Riesling, joka menee ihan sellaisenaankin:
Punaviini:  Galante (Shiraz Merlot IGT Sicilia 2009, Italia)
Valkoviini Geil (Riesling Trocken, Rheinhessen, Saksa)
Kuohuviini: Bernard-Massard (Premium Dry, Luxemburg) 
Samppanja: Lanson (Black Label Brut, Ranska). 
Viinit vaihtuvat kahden vuoden välein ja niitä myydään miljoonan pullon vuosivauhtia. Syyskuussa aloitetussa haussa kisasivat 100 ehdokasta, joiden joukosta Tallink Siljan joka laivalta pari viinispesialistia maistaa viinit sokkona.

Bernard-Massard on tuttu Alkonkin valikoimista, sieltä löytyy Bernard-Massard Cuvée de l'Ecusson Brut, 13 eurolla. Siljan viini on hieman makeampi versio, Premium Dry, joka ehkä sopii paremmin useampaan makuun. Samaa helppoutta on haettu kaikkiin viineihin, mutta mielestäni tyylikkään terävä Lanson, joka ei ole läpikäynyt malolaktista viiniä pehmentävää käymistä, ei ole ihan letkeimmästä päästä. Sisilialainen Galante vaatii myös seurakseen ehdottomasti ruokaa, sen verran runsasta tavaraa on tarjolla. Etiketin mukaan viinissä on alkoholia 13%, mutta tentattuani tuottajan Enoltalian markkinointipäällikköä pääsimme ainakin puolen prosentin korotukseen, mikä viinilain mukaan on sallittua..
Sitten vaan astukaa laivaan ;)

Ei kommentteja: