6.6.2011

MOËT SAMPPANJANTEKOON KIINASSA



Kiina ja sen markkinat tuntuvat nielevän kaiken ja jokainen yrittää kahmaista osansa tästä jättiläiskuluttajasta. Moët Chandonilla on päätetty iskeä maan vaurastuvaan keskiluokkaan Kiinassa valmistetulla ”samppanjalla”. 
Ningxian hedelmällisillä mailla on kasvatettu marjoja ja meloneja, mutta nyt ne saavat väistyä Pinot Noirin ja Chardonnayn tieltä, kun samppanjajätti allekirjoitti sopimukset Kiinan ensimmäisen ”samppanjan” valmistamisesta. Köynnöksiä istutetaan yli 60 hehtaaria ja juomaa tullaan myymään Moët Chandonin etiketillä, sillä kiinalaisia kiinnostavat edelleen luksustuotteet.
Ensimmäiset pullot ovat myynnissä kolmen vuoden kuluttua ja tämä tulee olemaan ensimmäinen samppanjamenetelmällä valmistettu kuohuviini Kiinassa. Samansuuntaisia ajatuksia yhtiöllä on Intiassa, joten markkinat ovat todella muuttumassa näissä uusissa viininkuluttajamaissa. 

Ei kommentteja: