4.5.2011

MIREIA TORRESTORRESIN UUDET TUULET
Viinitalo Torres laajentaa Kiinassa ja tekee uusia aluevaltauksia myös Espanjassa. Marbellan ilmastonmuutoskonferenssissa puhunut Mireia Torres kertoi huippuyliopistojen professorien rinnalla uusista tutkimuksista Cenit Demeter-projektin parissa. Rypäleiden fysiologinen kypsyminen ja liian korkeat alkoholipitoisuudet aiheuttavat ongelmia, joten köynnöksiä istutetaan yhä korkeammalle Pyreneiden vuoristoon ja projektissa testataan mm. uusia hiivoja alkoholipitoisuuksien hillitsemiseksi.                                                                                        Tärkeää on kehittää nopeita uusia keinoja fenolisen kypsyyden mittaamiseksi sadonkorjuun alussa. Jose Ramon Lissarague Madridin yliopistosta totesi ilmaston lämpötilan kohoamisen edistävän kypsymistä, mutta haittaavan olemassa olevien vesivarantojen tehokasta käyttöä. Rypäleet jäävät liian pieniksi ja kevyemmiksi veden puutteen vuoksi ja niihin kertyy suhteessa liian paljon sokeria, joka sitten muuttuu turhan runsaaksi alkoholiksi. Happoja rypäleisiin jää myös liian vähän, väri kärsii ja kaikkiaan kuumuus tuottaa epätasapainoisia terttuja, joiden tanniinit eivät ole kypsyneet eivätkä integroituneet. Lisätietoja www.cenitdemeter.es.
Kiinassa Torresilla menee aina vain paremmin. Yhtiö on ollut maassa liikkeellä jo hyvissä ajoin ja on nykyään vakavasti otettava viinien jälleenmyyjä ja kouluttaja. Torresin osuus maahantuonnista on prosentin luokkaa ja henkilöstöä yritys työllistää Kiinassa 200. Parhaiten Kiinassa käy kaupaksi edelleen ranskalainen viini, joka kattoi vuonna 2010 noin puolet tuonnista ja siitä 80 % tuli Bordeaux´sta.
Talon päämies Miguel Torres puhuu tällä viikolla Helsingissä ja nähtäväksi jää, siirtyykö hän lupauksensa mukaisesti eläkepäiville täyttäessään 70 vuotta.

Ei kommentteja: