28.5.2014

Sata lasissa 14 - Skiffer Erottaja & Philipponnat

Harvoin olen saanut missään saanut niin huonoa palvelua, kuin eilen Erottajan Skifferissä, että on pakko kirjoittaa siitä  enemmän, kuin pari sanaa. Tässä paikassa asiakkaita ei tosiaan kaivattu.

Tulitikkuaskin kokoisen ravintolan perällä pysyttelevä tarjoilija ei mitenkään kiinnittänyt huomiota puhelimensa äärestä uusiin asiakkaisiin ja meidän pitikin mennä kysymään, onko lähes tyhjä paikka auki.
"No montaks teit on".

Samainen tarjoilija olikin sitten koko vierailumme ajan selkeästi närkästynyt, kun me lopuksi kahden muun pöytäseurueen kanssa (yhteensä seitsemän henkeä) häiritsimme hänen netissä roikkumistaan ja ruokailuaan, sen verran tiiviisti hän palasi kännykkänsä ääreen heti, kun oli ollut pakko käydä jossain pöydässä. Puuh.

Silloin, kun sinua ei tarvita, voit tehdä puolestani mitä haluat, mutta jos jätät puolet tilatuista ruokajuomista tuomatta ja tuot väärän samppanjan, kannattaisi työtehtävään ehkä keskittyä.
Mutta se puhelin tuntui vievän voiton.

Tilasimme listalla olleen Philipponnat Royale Reserve non-dose´n (79,80)€ ja saimme saman talon brutin. Asia ei nyt suuresti haitannut ja koska tarjoilijamme oli niin keskittynyt puhelimeensa, joimme sen pois. Toinen pullo toden sanoi ja sitä tilattaessa saimmekin kaipaamamme rutisevan kuivan non-dose´n. Hyvä tuuri, eikö.
Kun totesimme tarjoilijalle asiasta, hän kuittasi ykskantaan, ettei meillä sitä kuivaa viiniä ole koskaan ollutkaan listalla..Sieltä puhelimesta voisi vaikka samalla tsekata, mitä se non-dose tarkoittaa.
Sama tyly palvelu ulottui kaikkiin kolmeen pöytään ja on pakko myöntää, että harvoin tulee hyvän pizzan, seuran ja samppanjan ääressä huonolle tuulelle.
Lopulta samppanja oli kuitenkin siis hyvää, kuivaa, muttei ilmaista.

"Skiffer on rustiikki, moderni kohtauspaikka Helsingin sydämessä, Diana-puiston reunalla Erottaja 11:ssa. Ravintolan sydän on kiviarinauuni, jossa paistetut liuskat lyövät lautaselta perinteiset pizzat. Rapeapohjaisten liuskojen lisäksi Erottajalla tarjotaan myös herkullisia salaatteja.
Skifferin viinilista on tehty sydämellä ja harkitusti. Viineissä luomu sekä biodynaamisuus ovat meille tärkeitä. Viinimme tulevat pääosin Euroopasta. Suosimme rohkean erilaisia tuottajia. Viineillämme on tarina, jonka haluamme jakaa."

Ruoka oli hyvää, palvelu oli ehkä se rustiikki osa (kivikaudella joskus todella hienossa ranskalaiskuppilassa henkilökunta oli näin häiriintynyt asiakkaista), paikka hieman epäsiisti, joka johtunee puhelimen ääressä kuluvasta ajasta ja viinilista hyvä, mutta kuka sitä tarinaa haluaa jakaa, ei tämä tarjoilija ainakaan.


Ei kommentteja: