7.6.2014

Sata lasissa 15 - Ruinart Blanc de Blancs & Rosé

Kesä ja oikeastaan kaikki muutkin vuodenajat ovat samppanjan juhlaa ja viime viikolla olikin pari mainiota aiheeseen liittyvää maistelusessiota.
Klassikkosamppanja Ruinartia maistoimme Muru Cateringin herkkujen äärellä White Lunchilla.


Tuli taas todistetuksi, että laadukkaita samppanjoita voi juoda läpi aterian, sillä ne toimivat mahtavan rakenteensa ansiosta usean ruoan parina.
Muru oli rimmannut blanc de blancs´it parsalle avokadokreemillä sekä huhtasienimurekkeella täytetylle viiriäiselle ja rosén basilikamansikoille.
Ei pidä unohtaa, kuinka helpon herkun mansikoista saa mascarponevaahdolla ja täydelliseksi jälkiruoan tekee rosésamppanja. Hyvä hapokkuus ja 13g/l sokeria sopii mansikoiden kanssa kuin nenä päähän.


Nämä nyt nautitut Ruinartit löytyvät Alkon tilausvalikoimasta, Ruinart Blanc de Blancs Brut 63,50 ja Ruinart Brut Rosé 67,20. Molemmat Alko on luonnehtinut erittäin kuiviksi ja minä luonnehdin muuten vain erinomaisiksi hinta-laatusuhteeltaan.

Ruinart on samppajataloista vanhin yhä toimiva talo, se on perustettu vuonna 1729. Ruinart on tunnettu 100%:sti Chardonnaysta valmistetusta blanc de blancs-samppanjasta ja vuonna 1962 lanseerattiin rosé, jossa on yleensä suurin piirtein 45% Chardonnayta ja 55% Pinot Noiria.
Yhtä kaikki, molemmat ovat erikoisesta ja hankalasti pinottavissa olevasta, mihinkään telineeseen mahtumattomasta pullosta huolimatta, loistavia samppanjoita.


Ei kommentteja: