20.10.2012

Ruffinon fiasco on täällä taas!

Toscanalainen klassikko, Ruffino on jälleen markkinoilla pullossa, joka lähes joka kodissa päätyi aikanaan kynttilänjalaksi kauniin muotonsa ja olkipäällysteensä ansiosta.
Suomessa sai eilen maailmanensi-iltansa tämän koripullon moderni versio, joka on päällystetty kierrätyspaperilla, mutta idea ja tyyli ovat kuin alkuperäisessä fiasco-pullossa. Nimensä mukaisesti pullon sisältö ei kuitenkaan ole mitenkään fiascoa, vaan melko hedelmäistä, modernin tyylin chiantia. Sangiovesea    (70 %), on pehmennetty Syrahilla, Merlot´lla ja Cabernet Sauvignonilla, ehkäpä liiankin kansainväliseen tyyliin, mutta tarkoitus on löytää viinille uusia ystäviä ja se onkin kelpo pasta-, pizza- ja illanistujaisviini monenlaiseen makuun. Jos ei heti kynttilänjalkaa tästä pullosta ole tekemässä, huomioimme kuitenkin pullon kätevän koon, 1 litra ja sen, etteivät pullot pääse kolisemaan kuljetettaessa:).

Tätä nostalgista ensi-iltaa juhlittiin upeasti Haikon Kartanon hienoissa puitteissa, jonne oli kokoontunut
myös Porvoon viiniharrastajia koko salillisen verran kuulemaan Ruffinon Christianin kertomuksia talon muistakin viineistä. Keittiö oli rimmannut mainion menun viineihin - proseccosta, orvieton ja Ruffinon parhaiden punaviinien kautta jäkiruokamoscatoon.
Italiassa viini lanseerataan vasta maanantaina, joten ilmeisesti olemme aikanamme sitten riittävästi joka mökin nurkkaan näitä pulloja hankkineet..

Alkoholia viinissä on 13,5%, eikä sen valmistuksessa ole käytetty lainkaan tammea. Maahantuoja suosittelee tätä myös kinkkuviiniksi - miksipä ei. Hintaa on 17,98 litralle ja ainakin hauska tuliaispullo tämä on monelle, joka vielä muistaa oi niitä aikoja!


Ei kommentteja: