22.12.2010

ROUTA



Scandinaavista kokkaamista Barcelonassa, ei kuulosta hyvältä idealta. Ei kai kukaan sellaista rupea tekemään?
Matti Romppanen ja Tero Siltanen olivat toista mieltä ja muutama vuosi sitten perustivat Roudan Barcelonan ytimeen, muutaman korttelin päähän Passeig de Gracialta.
Millaista ruokaa he sitten tekevät? Nopeasti vastaten: molekyylikokkausta järkevällä otteella, siis ei liikaa näpertelyä. Ruoanlaitossa maku on vahvasti mukana. 
Aperitiivina Routa cava, cava höystettynä lakkaliköörillä.
Pitkässä menussa alkuun tulee Routa snacks, tällä kertaa cesar-salaatti, munakokkeli perunaletuilla ja mausteinen pyörykkä. Kivoja suupaloja. 
Sitten silakkaa ja kukkakaalia.
Ankanmaksaa eri muodossa: jäädytyskuivattuna ja ”viiriäistäytteellä”.
Kissakalaa
Pitkään haudutettua possua( kuvaa ei ehtinyt ottaa, ennen kuin se päätyi suuhun).
Jälkiruokia, suklaa kaadettiin muottiin, annettiin jäähtyä 2 minuttia. Tänä aikana se hyytyi. Marjojen alla oli Peta Zetaa, paukkukarkkia. Tuli hyvä, lapsellinen fiilis.
Miltä  tämä ilottelu maistui? HYVÄLTÄ! Herkullista, maut hyvin esillä. 
Tunnelma paikassa on melko ”suomalainen”, noin puolet asiakkaista on meikäläisiä. Ruokaturismia. Alkuasukkaitakin on onneksi mukana joukossa. Ravintola herättää kadulla- kulkijoissa paljon uteliaisuutta, mikä on aina hyvä merkki.
Pojille voisi antaa ”etätehtäväksi”, lähettää joku sopiva katalaanikokki Helsinkiin tekemään tänne samalla idealla ravintolan:)
www.restaurant-routa.com

Ei kommentteja: