21.12.2010

Madrid


Onko Espanjan pääkaupunki myös herkkusuiden pääkaupunki? Valitettavasti ei taida olla, sillä baskit ja katalaanit taitavat viedä voiton. Tästä huolimatta siellä saa helposti herkullista syötävää. Vaihtoehtojen kirjo on mieliteoista kiinni. Tapaksia, etelä-amerikkalaisia grillattuja lihoja, baskiherkkuja, merenherkkuja. 
Herkullinen pistäytymispaikka on Mercado San Miguel, joka sijaitsee Plaza Mayorin vieressä. Kauppahalli, joka on täynnä pieniä ravintoloita ja tiskejä. Sieltä saa tapaksia, äyriäsiä, juustoja, viiniä, leivoksia, suklaata. Kaikkea. Hauskaa ja herkullista. Paikassa voi vapaasti vaellella ja ottaa suupalan vaikka joka paikasta. Juusto yhdeltä, kinkku toiselta, viini kolmannelta. Varaudu kunnon tungokseen illalla, eli hyvää ja tiivistä tunnelmaa on luvassa.
Toinen houkutusten alue on Solin ja Plaza del Angelin välinen ”viidakko” ,kujia, jotka ovat täynnä tapasbaareja. Tyylejä ja makuja löytyy jokaisen maun mukaan. Meikäläiselle hauska kokemus, kun eihän kotimaassa tuollaista löydy. 

Ei kommentteja: