14.12.2010

FARANG



Taidehalliin avattu Farang on ollut jo pitkään yksi kaupungin kuumimmista ravintoloista, eikä syyttä. Tila on saatu hienosti käyttöön, tummaa tunnelmaa ja kynttilöitä, ainoastaan tekstiilien puutteesta johtuva hälinä hieman haittaa. Ravintolassa on kiva baari ja hyvä, tiivis tunnelma.
Söimme maistelumenun Clouet´n samppanjan sekä Te Tera Pinot Noir´in kanssa. Toimi.
BETEL-LEHTEÄ JA SAVUSTETTUA TAIMENTA
paahdettua pähkinää, taimenenmätiä
HAMACHI SASHIMI VIETNAMILAISITTAIN
aasialaisia yrttejä, mustariisietikkakastiketta
PEHMEÄKUORISTA TASKURAPUA
vihreää mangoa, minttua, vihreä karamellisoita pähkinä 'nahm jim'
RAPEAA POSSUA, PALMUSOKERIKARAMELLIA
haudutettua, rapeaksi paistettua possua, karamellia, riisiviinietikkaa
THAI-ROTI LEIPÄÄ, MUSSAMAN CURRYA
MORNING GLORY, RAPEAA ”SUOLA&PIPPURI” TOFUA
vesikrassia, rapeakuoriseksi paistettua silken tofua
HAUDUTETTUA VASIKANPOSKEA VIETNAMILAISITTAIN
pehmeää vasikkaa, ”hot & sour”-salaattia
THAI JASMIINIRIISIÄ
PADANG PADANG'
talviomenajäätelöä, cassiaa, paahdettua valkosuklaata, kookoskermakinuskia, omena-inkivääriliemi
Betel-lehden päällä oleva taimen oli niin hyvää, että sitä voisi syödä läpi koko aterian, ehdoton suosikki! Sashimi oli makuumme liian tulista, chili peitti kaikki muut maut alleen, mutta riisi auttoi tilannetta. Sen jälkeen tulikin pöytään pelkkää herkkua, joka päättyi ihanaan talviomenajäätelöannokseen.
Jos miinusta pitää hakea, ruoat tulivat turhan tiuhalla vauhdilla pöytään, mitä sitten hieman pyynnöstä hidastettiin. Riisiä tuotiin lisää, sillä edellinen kylmeni pöydässä. Palvelu oli kaikkiaan loistavaa, ruoat todella kauniisti aseteltu ja kaikki esiteltiin uudelleen vielä pöydässä, vaikka menukorttikin auttoi asiaa. Lähes kymppisuoritus!

Ei kommentteja: