19.4.2012

KUNINKAALLISTA HANAVIINIÄ TOUKOKUUSSA

Prinssi Donatus von Hessen kävi eilen Suomessa markkinoimassa viinejään, joista ehkä huomionarvoisin on toukokuun lopulla markkinoille tuleva hanapakkaus. Prinz von Hessenin H Riesling myydään kahden litran pakkauksessa ja hintaa on noin 25 euroa.
Saksassa ja muilla Euroopan markkinoilla viini myydään edelleen pulloissa, sillä ainoastaan Skandinaviassa hanapakkaukset ovat saavuttaneet niin valtavan suosion, että Rieslingin uskotaan käyvän laatikossakin hyvin kaupaksi.
Hessenin 36 hehtaarin tarhat sijaitsevat Rheingaun Johannisbergissa ja lähes 70% kuuluu Saksan korkeimpaan laatuluokitukseen, Erstes Gewächsiin. Tarhojen kuningas on Riesling, mutta myös Pinot Noiria ja Pinot Blancia viljellään. Viinejä on kahdeksan, joista erityisen ylpeä Prinssi Donatus on Dachsfilet Rieslingistä. Tähän viiniin valikoidaan Dachsberg-tarhan parhaat rypäleet vanhimmista köynnöksistä, jotka käytetään osin kuorien kanssa.
Donatus von Hessenin tavoitteena on päästä Rheingaun huipputilojen kärkijoukkoon, johon laadukkaat tarhat antavat kaikki mahdollisuudet.
" Huonoa viiniä on yksinkertaisesti näiltä tarhoilta vaikea tehdä".

Ei kommentteja: