4.4.2012

BORDEAUX´N EN PRIMEUR KÄYNNISSÄ


4.4. EN PRIMEUR KÄYNNISSÄ
Bordeaux´n 2011 vuosikertaa pääsee taas arvioimaan En primeur-ennakkomaistamisen käynnistyttyä maanantaina. Alueen kovat hinnat ovat herättäneet keskustelua ja ainakin Pichon Longueville on ilmoittanut laskevansa hintojaan edellisestä vuodesta.
Syytä olisi muillakin, sillä vuosikerta ei yllä laadullisesti vuoden 2010 tasolle. Pichon Longuevillelta ennakoidaan hintojen laskuksi 10-15 %. Pichonilla, kuten monella muullakin huipputilalla uskotaan edelleen Aasian markkinoihin ja mikä on uskoessa, sillä myynti vetää.
Muilla Euroopan arvotiloilla, kuten Espanjan Vega Sicilialla ja Abadia Retuertalla on myös varauduttu siihen, että aasialaiset haluavat jatkossakin eniten Bordeaux´n viinejä, sillä nimi painaa siellä huippuviineissä toistaiseksi enemmän, kuin laatu, tyyli tai hinta.
Myös muualla Bordeaux´ssa ollaan hintojen laskun kannalla, The Drinks Business raportoi laskupainetta myönnetyn ainakin Ch. Grand-Puy-Lacostella ja Ch. Cheval Blancilla, jota johtava Pierre Lurton on arvioinut laskuksi tarvittavan 20-30 %.

Ei kommentteja: