Italiassa odotetaan noin 10 % edellisvuotta pienempää satoa valtavan
kuumasta elokuusta johtuen. Myös Suomessa tällä viikolla vieraillut Gaia Gaja
vahvisti, että Barbarescossa on oltu hengittämättä hiljaa, ettei rypäleistä
tulee liiankin kypsiä.
Yhtä vähän viiniä on Italiassa tuotettu vuosina 1957 ja
2007. Gaia Gaja kertoi Piemontessa tämän vuoden olevan kuumuudessaan
verrattavissa vuosiin 2000, 2005 ja 2007. Rypäleet ovat siis aivan takuulla
kypsiä ja kuumuus sekä kuivuus ovat pitäneet taudit loitolla.
Koko Italian sadon arvioidaan olevan 42,3 miljoonaa hehtolitraa.
Kuumuus on kypsyttänyt rypäleet myös normaalia aikaisemmin ja sateen puutteesta
johtuva rypäleiden kuivuminen on nostattanut sokeripitoisuutta, joten reippaan alkoholipitoista
viiniä on tänä vuonna tulossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti