21.9.2011

FAIRVIEW - ETELÄ-AFRIKAN TÄHTI21.9. FAIRVIEW – VIINI- JA JUUSTOTALO
Fairview´n Pinotage on ollut mielestäni Etelä-Afrikan punaviinien parhaimmistoa Alkossa jo pitkään. Talon omistaja, mainio Charles Back vieraili Helsingissä ja maistatti viinejään, joista ehdottomasti Viognier jätti ”pakko ostaa”-fiiliksen. Talon valikoimaan kuuluu myös La Capra-tuoteperhe ja näitäkin viinejä saa Suomessa. Tämän erittäin sympaattisen viinimiehen viinejä näkisi Suomen tarjonnassa kyllä mieluusti enemmänkin. Talo on kuuluisa myös palkituista juustoistaan, jotka toimivat kieltämättä loistavasti viinien kanssa.
Charles Back johtaa taloa kolmannessa polvessa ja rakastaa työtään. Lomia hän ei pidä, sillä työ on niin mukavaa, että se käy myös lomasta! Back on tuonut Etelä-Afrikkaan uusia lajikkeita ja oli mm. ensimmäinen Viognierin viljelijä maassa. Hän suosii Rhônen lajikkeita usein käytettyjen Bordeaux-lajikkeiden sijasta ja siitä onkin hieman vitsinä saanut nimenä myös Goats do Roam-viinit, jotka muodostavat nykyisin oman yrityksensä. Mourvedrea Backin tarhoilla viljellään Etelä-Afrikassa eniten ja myös muita rhônelaisia lajikkeita löytyy sekoituksista, kuten Syrah, Cinsault ja Carignan.  Charles Back on ansioitunut myös yhteiskunnallisesti ja on maassaan huomattava vaikuttaja. Hän on perustanut vuonna 1997 FairValley Farm Workers-yhdistyksen, joka tarjoaa maata viljelijöille ja näiden viinien myyntituottoja käytetään talojen rakennukseen alueen väestölle.
Paarlissa sijaitsevilla Backin 300 hehtaarin tarhoilla käppäilee siis vuohia, jotka ovat juustonvalmistuksen ohella ”olennainen osa” viinintekoa. Charles kertoi viinisekoituksia tehdyn jopa seuraamalla vuohia ja niiden rypälevalintoja tarhoilla. Näistä lajikkeista sitten tehtiin viini, jossa ovat viinitarhureina olleet varsinaiset asiantuntijat. www.fairview.co.za

Ei kommentteja: