27.3.2014

Mallorcan maaliskuussa

Tänä vuonna Mallorcalla kuulemma hypätään suoraan talvesta kesään ja siltähän tämä hieman vaikuttaa, kun vettä sataa ja mittari tuskin hipoo 15 astetta maaliskuun lopussa.

Mutta ei hätää, sillä viini-ruoka-patikointimatkani ensimmäinen hotelli Bonsol Illetasissa, noin kahdeksan kilometrin päässä Palmasta, on samalla myös intialaisvaikutteinen kylpylä, ja samanhenkistä maailmanmatkaajameininkiä löytyy koko hotellin sisustuksesta.

Martin Xamenan johtama perhehotelli on aikanaan ollut suvun kotina, johon on kerätty pitkin maapalloa kierreltäessä taidetta eri maanosista. Hotelli onkin hauska sekamelska vähän kaikkea, golfnurkkausta, lasten leikkipaikkaa, ihania sohvaryhmiä, takkanurkkauksia ja oikeastaan kaikenlaista, joka sopii hyvin myös sisätiloissa oleskelemiseen.


Kävin siis sadepäivän ratoksi ottamassa elämäni ensimmäisen intialaisen päähieronnan ja siihen päälle turkkilaisen saunan ja ulkoporeallasoleilun. Lentomatka ei tuntunut sen jälkeen enää missään.



Kylpylän käyttö kuuluu samaan hintaan asukkaille ja ohessa hieman hintalistaa hoidoista:
Bonsol on aivan meren rannassa ja merimaisemaa on joka huoneesta180 astetta, ainakin. Huhtikuun alusta saakka ruokailla voi rannassakin, siellä tarjotaan myös aamiaista ja rantaan pääsee hotellista suoraan hissillä.
Palman keskustaan mennään joko bussilla, joka kulkee seitsemän minuutin välein (1,50€) tai taksilla, joka on ripeämpi, bussi kun pysähtyy joka kadunkulmassa ja matka kestää reilut puoli tuntia.

Bonsol on mahdollisimman ekologinen hotelli, ensimmäiset aurinkopaneelit on hankittu jo vuonna 1968. Vettä kierrätetään ja keittiön ylijäämälämpöä johdetaan ulos altaisiin. Omistajaperheen mukaan heille on tärkeintä saavuttaa hyvä olo ihmisen sisällä ja lämmin perheenomainen tunnelma halutaan jakaa kaikkien kesken. Joogaa on tarjolla kahdesti päivässä mielenrauhaa haluaville.


Hotellissa on tähän aikaan vuodesta vähän porukkaa ja jäimme taloon myös illalliselle.
Ruoka oli hyvää paikallistasoa, puhtaita makuja, eikä minkäänlaista turhaa kikkailua.
 Saaren kuuluisia etanoita emme vielä maistaneet, mutta niitä odotellessa kuitenkin paria paikallisviiniä..

Pla i Llevant Chardonnay oli melko neutraali, mineraalinen ja raikas, ihan kelpo juotava ja Son Bordils 2009 taas Cabernet Sauvignon-vetoinen, hieman riojamainen, tyylikäs, kuivan nahkainen viini, ainakin minun makuuni.

Kannattaa poiketa, jos tällä suunnalla liikkuu.
www.bonsol.es



Ei kommentteja: