21.3.2014

Auringon Makua lasissa ja lautasella

Vuoden 2013 Master Chef-kilpailun voittaja Kira Åkerström-Kekkonen on julkaissut uuden keittokirjan, jonka herkkuja testailimme Solnassa Canepan viinien kumppanina. Hienosti oli Kira rimmannut reseptinsä näihin suht tuhteihin viineihin.

"Auringon Maku" tuntui raikkaiden ja keväisten ruokien lisäksi myös runsaissa viineissä, joista meille kertoi Canepan Mauricio Cifuentes.
Viinejä olikin aika setti:
Sauvignon Blanc Finismo ja Reserva Privada Chardonnay Casablancasta, Carmenere Novisimo sekä Reserva Privada Carmenere-Carignan-Grenache Central Valleysta, Colchaguasta Finismo Cabernet-Malbec-Syrah, Maulesta hieno Genovino Carignan-Syrah-Carmenere ja lopuksi nimensä mukanen Magnificum Cabernet Sauvignon (Cabernet Franc 3%) Maiposta. Pysyittekö perässä..jos ette, www.canepawines.cl.


Muikkutortillan parina testattiin Canepan Sauvignon Blanc 2011 ja Chardonnay 2011. Sauvignon Blanc toimi mielestäni paremmin muikun ja sen raikkaan tillimajoneesin kanssa, mutta kehut viininä vei taas Chardonnay todella tasapainoisen tammenkäytön ja rakenteen ansiosta.

Mehevät ja muhevat Carmeneret sekä niiden sekoitteet toimivat moitteettomasti hapokkaan ja suolaisen tomaatti-chorizo-salaatin kanssa.

Annosten ehdoton kunkku oli pääsiäistä enteillen karitsa ja näistä viineistä voikin poimia kukkaron ja mehevyysmaun mukaan minkä tahansa sille kaveriksi. Itse pilalle hemmoteltuna toki mieluiten valitsisin Magnificum Cabernet´n tai Genovinon blendin (Alko 18,87€), mutta muidenkin punaviinien mahtava hedelmäisyys toimii erinomaisesti ainakin omassa pöydässä, jossa klassisesti valmistettu Kinnusen Heikin lampaanviulu  pursuaa valkosipulia, voita ja rosmariinia.



Ei kommentteja: