Mestarit
keittiössä loihtivat elegantin samppanjamenun, joka on tarjolla Chez Dominiquessa.
Moët & Chandon –samppanjatalon
keittiömestari Pascal Tingaud on kiireinen mies. Tälläkään kertaa hän
ei ehdi olla Suomessa kuin pari päivää. Mutta kiireistä huolimatta hän on
saanut suunniteltua Chez Dominiquen
keittiömestarin Hans Välimäen kanssa mielenkiintoisen 15 ruokalajin menun, jonka
raaka-ainevalinnat ovat Moët & Chandonin viiden vuosikertasamppanjan
inspiroimia.
Keittiömestarit
eivät ehtineet aiemmin tavata toisiaan. Pascal Tingaud lähetti Hans Välimäelle
menuideoitaan ja Hans yhdisti niitä omiin ajatuksiinsa luoden yllätyksellisen samppanjamenun.
Pascal vaikutti tyytyväiseltä lopputulokseen. Hans kertoi, että yhteistyö oli
helppoa. Häntä ja Pascalia yhdistää mieltymys aasialaisiin makuihin. Osassa
lehdistötilaisuudessa nautituissa pienissä makupaloissa olikin hienostunut,
pieni aasialaisvivahde.
Menun
makumaailma on mielenkiintoinen. Perinteisenoloisen hanhenmaksaa ja omenaa –annoksen
pinnalla on paahdettuja jyviä. Annos oli herkullinen yhdistelmä Möet &
Chadon Grand Vintage 2002 samppanjan kanssa. Innovatiivista ajattelua edustavat
esimerkiksi annokset kurpitsaa ja lakritsaa sekä langustiinia ja toffeeta.
Aterialla nautittavat samppanjat ovat Möet & Chandonin Grand Vintage 2002,
2004, 1996, 1993 sekä 2004 Rosé.
Pascal
Tingaud on kokki jo kolmannessa polvessa. Hän on tunnettu erityisesti
nerokkaista makuluomuksistaan, jotka samalla kuitenkin kunnioittavat
ranskalaisen keittiön perinteitä.
Yli
30-vuotisen uransa aikana hän on valmistanut ruokaa niin presidenteille kuin
kuninkaallisillekin ja työskennellyt kolmen tähden Michelin ravintoloissa. Vuonna 1999 Pascal siirtyi Möet & Chandonille ja
vastaa nyt Champagnen maakunnassa sijaitsevien yksityistilojen Trianonin,
Château de Sarahin ja Abbaye d’Hautvillersin keittiöistä. Pascal vaikutti
mukavalta ja leppoisalta mieheltä. Hän kertoi nauttivansa, vaikka kiirettä
piisaa. Hän oli nyt toista kertaa Suomessa, edellinenkin kerta oli talvella.
Hän vitsaili auringon kurkistaessa pilvien lomasta, että onneksi otti
uimahousut mukaan, aina on aikaa piipahtaa rannalla!
Elegantin
erikoismenu à la Hans Välimäki & Pascal Tingaud voi nauttia 19.2.–9.3. välisenä aikana ravintola
Chez Dominiquessa.
15
ruokalajin menun hinta on 155 € / henkilö. Menun rinnalla nautittavan
samppanjamenun hinta on 145 € / henkilö.
Sommelier
Vesa Kaukjärvi lupaa, että myös pelkkiä
menun samppanjoita on mahdollista maistella Chez Dominiquen baarissa. Tastingin
hinta määräytyy samppanjoiden mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti