19.2.2013

Chez Dominiquen samppanjamenua maistellessa..

Vieraileva ruoka- ja viinitoimittajamme Marita Suontausta kävi kurkkaamassa, mitä Chez Dominiquessa on tarjolla:
Mestarit keittiössä loihtivat elegantin samppanjamenun, joka on tarjolla Chez Dominiquessa.
Moët & Chandon –samppanjatalon keittiömestari Pascal Tingaud on kiireinen mies. Tälläkään kertaa hän ei ehdi olla Suomessa kuin pari päivää. Mutta kiireistä huolimatta hän on saanut suunniteltua Chez Dominiquen keittiömestarin Hans Välimäen kanssa mielenkiintoisen 15 ruokalajin menun, jonka raaka-ainevalinnat ovat Moët & Chandonin viiden vuosikertasamppanjan inspiroimia.

Keittiömestarit eivät ehtineet aiemmin tavata toisiaan. Pascal Tingaud lähetti Hans Välimäelle menuideoitaan ja Hans yhdisti niitä omiin ajatuksiinsa luoden yllätyksellisen samppanjamenun. Pascal vaikutti tyytyväiseltä lopputulokseen. Hans kertoi, että yhteistyö oli helppoa. Häntä ja Pascalia yhdistää mieltymys aasialaisiin makuihin. Osassa lehdistötilaisuudessa nautituissa pienissä makupaloissa olikin hienostunut, pieni aasialaisvivahde.

Menun makumaailma on mielenkiintoinen. Perinteisenoloisen hanhenmaksaa ja omenaa –annoksen pinnalla on paahdettuja jyviä. Annos oli herkullinen yhdistelmä Möet & Chadon Grand Vintage 2002 samppanjan kanssa. Innovatiivista ajattelua edustavat esimerkiksi annokset kurpitsaa ja lakritsaa sekä langustiinia ja toffeeta. Aterialla nautittavat samppanjat ovat Möet & Chandonin Grand Vintage 2002, 2004, 1996, 1993 sekä  2004 Rosé. 


Pascal Tingaud on kokki jo kolmannessa polvessa. Hän on tunnettu erityisesti nerokkaista makuluomuksistaan, jotka samalla kuitenkin kunnioittavat ranskalaisen keittiön perinteitä.
Yli 30-vuotisen uransa aikana hän on valmistanut ruokaa niin presidenteille kuin kuninkaallisillekin ja työskennellyt kolmen tähden Michelin ravintoloissa. Vuonna 1999 Pascal siirtyi Möet & Chandonille ja vastaa nyt Champagnen maakunnassa sijaitsevien yksityistilojen Trianonin, Château de Sarahin ja Abbaye d’Hautvillersin keittiöistä. Pascal vaikutti mukavalta ja leppoisalta mieheltä. Hän kertoi nauttivansa, vaikka kiirettä piisaa. Hän oli nyt toista kertaa Suomessa, edellinenkin kerta oli talvella. Hän vitsaili auringon kurkistaessa pilvien lomasta, että onneksi otti uimahousut mukaan, aina on aikaa piipahtaa rannalla!

Elegantin erikoismenu à la Hans Välimäki & Pascal Tingaud voi nauttia 19.2.–9.3. välisenä aikana ravintola Chez Dominiquessa.
15 ruokalajin menun hinta on 155 € / henkilö. Menun rinnalla nautittavan samppanjamenun hinta on 145 € / henkilö.
Sommelier Vesa Kaukjärvi  lupaa, että myös pelkkiä menun samppanjoita on mahdollista maistella Chez Dominiquen baarissa. Tastingin hinta määräytyy samppanjoiden mukaan.  


Ei kommentteja: