3.10.2013

Kuu kutsuu lokakuussa..


Töölöläinen klassikkoravintola Kuu piilottelee julkisivuremontin
 alla, mutta peitteiden alta löytyy juuri syksyyn sopivaa tunnelmaa. Tällä hetkellä Kuu tarjoaa hinta/laatusuhteeltaan mahtavaa riistamenua aina marraskuun alkupuolelle saakka.

Riistaa on tarjolla iltaisin ja paikka avautuu normaaliin lounasrytmiin tämän kuun puolivälin paikkeilla.

Tänään herkuteltuani Kuussa olin ainakin hieman pois maan pinnalta kirjaimellisesti, sen verran taitavasti oli keittiömestari Lukas Hemnell rimmannut perinteiset ja selkeät maut mahtavasti natsaavan viinipaketin kanssa yksiin.

Vähemmän on enemmän sanoo Lukas ja tavoitteleekin täydellistä tasapainoa annoksessa - siinä hyvin onnistuen. 

Riistamenu starttaa peuratartarilla, jonka kanssa Jean Vessellen 2002 vuosikertasamppanja sopii kuin nenä päähän. Tätä Pinot Noir-voittoista samppanjaa voisi jäädä juomaan enemmänkin, mutta tartaria seuraavan mustajuurikeiton kanssa se ei ehkä ole paras mahdollinen yhdistelmä.


Mustajuurikeittoa nautitaan tattipyreellä höystettynä. 

Pääruokana tarjottiin patasorsaa, melko jouluisella punakaalilla, omenapyreellä sekä riistakastikkeella. Perinteistä, mutta toimivaa.

Kuun viineistä vastaava Carelia Wines tuo maahan Kalifornian Carnerosista tyylikästä Waterstone Pinot Noiria, joka menee sorsan kanssa taivaallisen hyvin. Viiniä voi huitaista Kuussa pullohintaan 50 euroa, mutta viinipaketti tälle menulle on 39,60 jota ehdottomasti voi suositella.
Mielestäni satasen satsaus tähän menuun viineineen on kyllä joka euron väärti. 

Juustot Kuuhun toimittaa Lentävä Lehmä :) - kyllä. Siis Hakaniemen Hallin loistava juustopuoti.  Porkkana-tyrnihillokkeen kanssa tarjottu kotimainen Viaporin Ruuti on Helsingin Meijeriliikkeen tuotoksia. Joseph Scharschin Pinot Gris pienellä jäännössokerilla oli tähän näppärä valinta.

Jälkiruokana menun päättää äkkisältään hämmentävä, mutta maultaan mainio puolukkavispipuuro, jonka kanssa tarjotaan Financier-leivos, talon vaniljajäätelöä ja lasillinen sauteurnesia. Syömään! Pöytävaraus kannattaa:
http://www.ravintolakuu.info/fi/poytavaraus/
puh. 09-270 90 973
ravintola@ravintolakuu.info


Ei kommentteja: