18.10.2013

Douro-tastingin portviini-suklaakakku vei kielen!



Jaana Virkki teki mahtavat kakut eiliseen tastingiin, pyydelty resepti tässä:
 
Portviini-suklaakakku

200 g         pehmeää voita
2 dl            sokeria
                  suolaa
3                munaa
3 dl            vehnäjauhoja
1 dl            rouhittuja saksanpähkinöitä
200 g         kuivattuja viikunoita
1 dl            Graham’s LBV –portviiniä

Kuorrutus:

200 g         tummaa suklaata
100 g         voita

Laita kattilaan viikunat, lisää desin verran portviiniä. Anna kiehua, kunnes viikunat ovat pehmenneet ja soseuta sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa.

Sekoita jauhot ja rouhitut pähkinät keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota munat erikseen. Sekoita jauhoseos ja munavaahto varovasti vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt viikunasose.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista uunissa 175 asteessa noin 40-45 min. Jäähdytä kakku haaleaksi ja kostuta portviinillä.

Pakkaa kakku alumiinifolioon ja anna maustua 1-2 vrk ennen tarjoilua.

Kuorruta ennen tarjoilua: Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen  huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja: