Jaana Virkki teki mahtavat kakut eiliseen tastingiin, pyydelty resepti tässä:
Portviini-suklaakakku
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
suolaa
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
200 g kuivattuja viikunoita
1 dl Graham’s LBV –portviiniä
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
100 g voita
Laita kattilaan viikunat, lisää desin verran portviiniä.
Anna kiehua, kunnes viikunat ovat pehmenneet ja soseuta sauvasekoittajalla tai
monitoimikoneessa.
Sekoita jauhot ja rouhitut pähkinät keskenään. Vatkaa voi ja
sokeri vaahdoksi. Vaahdota munat erikseen. Sekoita jauhoseos ja munavaahto
varovasti vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi hieman jäähtynyt
viikunasose.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
Paista uunissa 175 asteessa noin 40-45 min. Jäähdytä kakku haaleaksi ja kostuta
portviinillä.
Pakkaa kakku alumiinifolioon ja anna maustua 1-2 vrk ennen
tarjoilua.
Kuorruta ennen tarjoilua: Sulata suklaa vesihauteessa tai
mikrossa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Levitä kuorrutus
kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti