6.9.2013

Syksy käynnistyi glögillä!

Tämän vuoden perinteinen Blossa-retki Tukholmaan ei tuottanut yllätyksiä. Kuten aikaisempinakin vuosina, huippuhauskalla matkalla sattuu ja tapahtuu ja kaiken kruunaa Blossan vuosikertaglögin maun paljastaminen. Lennon perumisilta, väärään junaan astumisilta ja muulta säätämiseltä ei siis tänäkään vuonna vältytty, vaikka osallistujien vartiointiin oltiin valmistauduttu erinomaisin voimin, jopa ruotsalaisvahvistuksella.

Yllätystä ei tuottanut myöskään tämän vuoden Blossan maku, sillä sitä ei paljastettu. Sen verran tunnistimme, että klassisen jouluinen, piparkakkumausteinen swingi tässä glögissä on. Neilikkaa on reippaasti, samoin ruotsalaiseen tyyliin sokeria, noin 130 grammaa litrassa. Glögi on valkoviinipohjainen ja jokseenkin lohenpunainen.

Tänä vuonna vuosikertaglögi tulee Alkoihin 7.10., jonka jälkeen kuluttajilla on sitten tehtävänä arvailla, mitä ihmettä pulloon on laitettu.
Ruotsalainen glögimaku on huomattavasti meikäläistä makeampi. Blossan muissa glögeissä sokeria on noin 200 grammaa litrassa. Glögiä tosin juodaan meitä vähemmän, normiannos on sellainen pikkukuppi, kun meillä kuivempaa glögiä juodaan lasitolkulla.
Hyvä uutinen on oikean glögin makuinen alkoholiton versio, joka tuli jo viime vuonna Suomen markkinoille. Ei tarvitse enää juoda sitä hailakkaa marketin mehumaista, kaukaisesti glögiä muistuttavaa litkua, jos ei halua glögiinsä alkoholia.
Meillä alkoholin lisääminen, eli glögin muokkaaminen onkin tavallista, kun taas Blossalta kerrotaan, että heillä ideana on tehdä suoraan nautittavissa oleva glögi, jossa mausteita on uutettu alkoholissa neljän kuukauden ajan.

Tukholman toppen-paikka on tällä hetkellä vanhassa kaupungissa sijaitseva Pharmarium, jossa mainioiden ruoka-annosten kumppaniksi tarjoillaan ruokiin rimmattuja cocktaileja.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja hieman erilainen paikka!

Jälkkärikahvit nautimme ravintolalaivassa auringon paisteessa ja jälleen kerran ihmettelin, miksi Helsingin ravintolalaivat sijoitetaan Kauppatorilta sivummalle, mistä ei takuulla pääse seuraamaan torin elämää tai vesiliikennettä ja saaristoristeilylaivat ovat vallaneet parhaat paikat.

Tänään nokka käännetään kohti Punkaharjua ja Local Wild Food Challengea - kuulemisiin!

Ei kommentteja: