11.9.2012

Viinitarhalla Dublinissa!


Viinitarhalla Dublinissa 4.-9.9.2012!
 
Ei sentään sadonkorjuuseen tarvinnut ryhtyä, mutta oli kyllä suhteellisen huvittavaa istuskella lähes kypsien Cabernet Sauvignon-köynnösten keskellä pubien, oluen ja viskin luvatussa maassa Irlannissa.


 Australian viinijätti ja useasti palkittu viinitalo McGuigan oli päättänyt tuoda köynnökset hauskaan tapahtumaansa Dubliniin, jossa suurlähettilään voimin avattiin city-viinitarhaa. Samalla pääsimme maistamaan talon tyylikkäitä viinejä klassisen musiikin soidessa taustalla. Puheitakin kuultiin, myös lystikkäitä, erityisesti McGuiganin veljesten kertoessaan talonsa historiasta ja ideologiasta.

Neil McGuigan (yllä), antoi
keskinäisessä kisassa seuranpidossa voiton - kylläkin huutoäänestyksen jälkeen, veljelleen Brianille (oikealla), jota myös Hunter Valleyn legendaksi kutsutaan. 
Hurtin huumorin ja naurun takaa löytyy tosiasiassa kaksi palkittua viinintekijää, jotka jatkavat 1869 Hunter Valleyssä aloittaneen isoisänsä Owen McGuiganin jalanjäljissä. Mm. International Wine & Spirit Competitionin Maailman parhaan viinintekijän palkinto on pokattu kahdesti, vuonna 2009 ja 2011.

Tänä päivänä McGuigan on Australian kolmanneksi suurin tuottaja ja tarhoja löytyy Hunter Valleystä, Adelaide Hillsistä sekä Barossa Valleystä.
Lajikkeita ja viinityylejä on vaikka muille jakaa. Nyt lanseerattiin 2011 Semillon Blanc ja Black Label Rosé, jotka olivat molemmat puhtaan raikkaita viinejä.
Suomesta McGuiganin viinejä löytää sekä Alkosta että ravintolavalikoimasta. 
Täytyy todeta, että McGuiganin tavoittelema laatu on saavutettu eivätkä hinnatkaan päätä huimaa.
www.mcguiganwines.com.au

Ei kommentteja: