28.8.2012

Terveisiä Espanjasta!

13.9. pääsemme maistamaan Ribera del Dueron viinejä
Vinoteekissa.
Tilaisuudessa on vielä muutama
paikka vapaana ja lisätietoja löydät sivulta www.winestudio.fi - tastingit.
Tastingit ovat kaikille avoimia, joten tervetuloa mukaan kokemaan, miltä maistuvat Almúdena Aalbercan tekeleet.

Almú lähetti terveisiä vuoden 2009 vuosikerrasta kertoen sen olleen erittäin hyvä vuosi. Talvi oli kylmä ja kesällä oli lämmintä sekä alueelle tyypillisesti kuivaa.
Viileämmässä Soriassa sijaitsevalla Dominio Atautalla kasvukausi oli poikkeuksellisen lämmin ja pitkä, jonka seurauksena tanniinit  saatiin upeasti kypsiksi. Syyskuussa vuorokauden lämpötilavaihtelu oli suuri poikkeuksellisen lämpimien päivien ansiosta. Yöt olivat viileitä ja tämä vaihtelu tuntuu viineissä eläväisenä hapokkuutena
Dominio Atauta sijaitsee 1000 m korkeudessa ja siellä normaalisti syksyisin kärsitään hallasta. Vuonna 2009 oli kuitenkin hallavapaa syksy ja kasvukausi saatiin päätökseen täydellisesti.

Toinen maistamamme viinisetti tulee kuumemmasta Zamorasta ja viinit ovat Almún mukaan erittäin voimakkaita. 2009 syyskuu oli Zamorassa hieman liiankin kuuma, mutta viileät yölämpötilat ja kuun lopussa alkanut viileämpi tuulinen kausi pelastivat rypäleet kypsymään tasapainoon. Hieno lopputulos terveistä ja kypsistä rypäleistä  tältäkin alueelta!

Ei kommentteja: