1.11.2011

WINESTUDION PAELLA 1.11.11.

 WINESTUDION PAELLA 1.11.11

Ohje noin kuudelle:

1 dl               ruokaöljyä
6 kpl             broilerin koipi-reisiä (leikkaa kahteen osaan)
170 g            pekonia
1 tl                suolaa
1 kpl             sipuli
3 kpl             valkosipulinkynttä
3 kpl             tomaattia
1 prk            tomaattimurskaa
1 prk            paprikasäilyke liemineen
½ tl               sahramia
3 dl               riisiä
3 dl               kanalientä
1 plo             La Quita-manzanillaa/finoa (375 ml)
ripaus           mustapippuria
ripaus           cayennepippuria
½ pss           pakasteherneitä
3 dl               katkarapuja
1 pss            kokonaisia katkarapuja (n. 300g)
200 g            sinisimpukoita (voit käyttää myös kuorellisia)
½                  sitruunan mehu

Koristeeksi: lohkottua sitruunaa
Kuumenna öljy pannussa ja lisää pilkottu pekoni sekä broilerin koipipalat.  Ruskista kevyesti ja mausta suolalla. Lisää silputut sipulit, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaatit ja paprika. Lisää pippurit ja tarkista maku. Anna keittyä vähintään tunnin verran. Lisää sahrami, sherry ja riisi sekä sopivasti kanalientä.
Anna porista pikkuhiljaa, kunnes riisi on kypsää ja lisää lopuksi paellaan pakasteherneet ja äyriäiset. Jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa, pinnalle hieman silputtua persiljaa.

Ei kommentteja: