10.6.2015

Sata lasissa 24 - Veuve Clicquot & Business Woman Award


Tänään kohotettiin maljat Kämpissä Kemppi Oy:n Teresa Kemppi-Vasamalle, joka ansioituneesti pokkasi Suomen vuoden 2015 Veuve Clicquot Business Woman-palkinnon.   
Palkinto jaetaan joka toinen vuosi talouselämässä hyvin ansioituneelle, rohkealle ja luovasti ajattelevalle naiselle, joita ei valintalautakunnan puheenjohtajan, Elvi Rangellin mukaan uskottu Ranskassa aikoinaan Suomesta riittävästi löytyvän, vaan toisin on todistettu.
"Teresa Kemppi-Vasama täyttää loistavasti Veuve Clicquot Ponsardinin palkinnonsaajalle asettamat ehdot. Hän on osoittanut rohkeasti eteenpäinpyrkivää yrittäjähenkisyyttä ja dynaamista asennetta urallaan. Kemppi-Vasaman luotsaama Kemppi Oy on kotimainen, pitkäaikainen, menestynyt ja kasvussa oleva kansainvälinen perheyritys."
Veuve Clicquot Business Woman Awards jaetaan samppanjatalon yritystoimintaa kehittäneen Barbe Nicole Clicquotin perinnettä kunnioittaen. Veuve Clicquotin vuonna 1772 alkanut menestystarina kytkeytyy Madame Cliquotin, nuoren lesken elämäntyöhön ja persoonaan. Luonteenlujuutensa ja liikemiesvaistonsa avulla Madame muutti perheyrityksen yhdeksi maailman johtavista samppanjataloista.
Vuonna 1972 Ranskassa perustettu palkinto - "businessnaisten Oscarit" - jaetaan nykyään jo 25 maassa ympäri maailmaa. Suomen ensimmäinen Veuve Clicquot Business Woman Award -voittaja oli Skannon omistaja ja toimitusjohtaja Barbara Roos, joka sai palkinnon vuonna 2003. 
Sen jälkeen on palkittu Hullu Poro Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Päivikki Palosaari (2004), Vallila Interiorin toimitusjohtaja Anne Berner (2006), Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo (2007), Stala Oy:n toimitusjohtaja Tuija Rajamäki (2008), Dextran toimitusjohtaja Leena Niemistö (2009), Andiatan omistaja ja toimitusjohtaja Tarja Rantanen (2011) ja Marketing Clinicin toimitusjohtaja Catharina Stackelberg (2013).

Ei kommentteja: