6.8.2014

Sata lasissa 18 - Livon Collio Friulano 2013

Kun aloitin tämän sata lasissa - setin keväällä, kuvittelin olevani tässä vaiheessa kesää jo aivan eri kymmenluvuilla. No enpäs ole.
Mielenkiintoisia viinejä tupsahtelee vastaan varsinkin kesällä harvemmin ja erityisesti, kun on juuri lomailun alussa kantanut saareen viinikellariosakkeen sisällön, suuria yllätyksiä ei ole tullut vastaan.

Nyt kaadoin lasiini tulevaan synttärimatkaani valmistautuen Livonin Collio Friulanon, jota löytyy Alkosta seitsemäntoista euron hintaan. Viini on joka euron väärti.
Juuri minun makuuni iskevä italialainen valkoviini, jossa on mineraalisuutta, sitrusta, rakennetta ja tyylikkyyttä, jota pohjoisen Italian alueilta sopiikin parhaimmillaan odottaa.

On täysin sattumaa, että Livon, jonne aion mennä kurkkimaan paikan päälle, on perustettu samana vuonna kuin minä. Venetsian tienoilla siis tänä vuonna molemmat voimme juhlistaa elämäämme. Viinissä on alkoholia kivan maltillisesti 12,5% hyvän hapokkuuden tukemana ja aikomus on nauttia sitä grillistä nostettavan sitruunamyrttisuolalla maustetun broilerin sekä marinoidun, yrttisen fenkolin parina.Saas nähdä, kuinka käy.


Ei kommentteja: