8.9.2014

Punkaharjun Local Wild Food Challenge on jälleen kisattu!


Neljännen kerran Punkaharjulla järjestetty Local Wild Food Challenge ratkesi Haaga-Heliassa keittiömestareiksi opiskelevien Harri Vettenrannan ja Ville Viljasen voittoon arvovaltaisen tuomariston yksimielisellä päätöksellä.


Koko kilpailun, ja tässä kuvassa voittajien taustalla  hääräävä Bill Manson iloitsi jo kahteenkymmeneen annoskokonaisuuteen kasvaneesta osallistujamäärästä.


Villiruokakisan ideana on, että ainakin yksi kisaan osallistuvan annoksen raaka-aineista on itse hankkittu lähiluonnosta ja työtä oli tänäkin vuonna tehty innolla, hauskanpitoa unohtamatta.

Voittaja-annos täytti kaikki kisan kriteerit ja oli sekä esillepanoltaan että mauiltaan aivan ylivoimainen, mutta toki myös ammattilaisten taidonnäyte.

Kilpailuun osallistui reippaasti myös moni lapsijoukkue, ja itse asiassa lähes parhaat makuyhdistelmät löytyivät eräästä näiden pikkukokkien kilpailuannoksesta.

Lapsia palkittiin muissakin sarjoissa - paras tarina sekä paras jälkiruoka löytyivät alle 15-vuotiaiden osallistujien työnjälkinä.


Tuomaristossa toimi tänä vuonna mm. Simo Saarimaa Krapihovista. Simo oli viime vuoden kisan voittaja ja pääsi palkintomatkalle Martha´s Vineyardiin.

Muut ankarat tuomarit olivat ravintoloitsija Ilja Björs ja Sari Sirén Helsingistä, sekä Paavo Pelli edustaen paikallisväriä Punkaharjulta.

Tuomarityöskentely oli hauskaa, yksimielistä ja kovaäänistä.


 
Uusiseelantilainen Bill oli urakan jälkeen oluensa ansainnut.
Hän on vienyt kilpailua jo kahdeksaan paikkaan eri puolille maailmaa.

Uuden-Seelannin Waiheke Islandin, Glenorchyn, Eastbournen ja North Canterburyn lisäksi villiruoan parissa kisataan Punkaharjulla, Piemonten Verdunassa, Ranskan Bozelissa sekä Martha´s Vineyardilla Yhdysvalloissa.

Ja matka jatkuu - kilpailua kehitetään kaiken aikaa ja jokaiselle kisalle on kova työ uusien sponsoreiden sekä muiden yhteistyökumppaneiden hankkimisessa - yhdelle miehelle tämä on aika kova show.

Lisää kilpailusta:  www.localwildfoodchallenge.com

Ei kommentteja: