1.7.2014

Sadepäivän kurvailua

Tällä viikolla oli tarkoitus testata kasvisravintola Omnom Annankadulla, mutta heinäkuu on luonnollisesti sulkenut ison osan kivoja kuppiloita Helsingissä. Jo maanantaina kesäkuussa, sanoo nipo.
Kahvaa tuli eilen nyittyä turhaan Pastiksessa ja Kaartin Hodari & Hummerissa, Juuressa taas lounasaikaan tarvitsee pöytävarauksen mahtuaksen herkuttelemaan, joten nälkä vei Iso Roban Fafa´siin.


Ei huono sattuma ollenkaan, "kabab" hummuksella ja toinen tsatsikilla olivat molemmat hyviä, á 9,80€.
Pienen paikan ikkuna antaa kävelykadulle, joten ehkä heittäisin sekalaiset, puoliksi kuolleet viherkasvit ikkunalta kuuseen ja katselisin katuvilinää.
Toinen Fafa´s löytyy Sörkasta,Vilhonvuorenkatu 10.
                                                                          

Kahville lähdettiin kesän kunniaksi Kaivopuistoon aikomuksena testata uusi Cafe Birgitta Eiranrannassa.
Jos ei sää oikein suosinut, mutta ei sentään satanut, ei kahvilan ympäristön sekasotku houkutellut jäämään terassille, jossa taisi yksi asiakas urheana istua. Luulisi olevan hyvää aikaa kerätä rakennusrojut talon sivuun.
Tätä samaa sotkua on tullut ihmeteltyä tänään myös Katajanokan uuden maailmanpyörän lähimaastossa, puhumattakaan Helsingin rakennus- ja tietyömaakaaoksesta parhaana turistiaikana.

Mikä siinä on, että Espalla katukiviä nakuttelee paikoilleen yksi mies tai että koko satama-alue Etelärannassa on revitty auki parhaaseen risteily- ja kiertoajeluaikaan. Ei voi kuin ihmetellä, minkälainen puupääraati näistä ajankohdista päättää.

Yhtä kaikki, päädyimme maanantaina kahville lähes tyhjään Cafe Caruseliin. Kahvi on hyvää ja kolmella eurolla on tarjolla kahta erilaista paahtoa jälleen santsikupeilla.
Kun juuri on joka vuosi päivitellyt Kaivopuiston rantakahviloiden asiakaspaikkojen vähyyttä, on nyt syytä laittaa suu kiinni. Tällaisella säällä ei mikään vedä sinne ihmisiä ja tietöiden vuoksi liikenne ruuhkautuu jo ennen Olympiaterminaalia.
Tiistain lounaspaikaksi valittiin Vanhan Kauppahallin Story. Saatan olla vanha kärttyinen akka, mutta minusta homma ei oikein toimi. Lounasaikaan pöydän löytäminen ei ole ihan helppo juttu ja jono kiertelee (hyvä tietty niin) keskellä ravintolaa. Sitten saatuasi pöydän, ottimet, vedet ja servetit saadakseen, joutuu jälleen puikkimaan jonon lävitse. Onneksi meitä oli kaksi, sillä mitään tavaroita tai ostoskasseja ei voi pöytiin tietty jättää noudon ajaksi. Ehkäpä tilanne helpottaa, jos ja kun terassi saadaan käyttöön säiden puolesta.

Mutta se, mikä tänään veti herneen nenään, oli ruoka ja sen odottaminen puoli tuntia. Lounasannos (13,50€), sisältää leipää ja vettä. En tiedä, oliko halstratun lohen ja grillattujen tomaattien tarkoitus olla lämpimiä, mutta odotusajan jälkeen tällainen annos huippukokkien paikassa herättää pikku närettä. Meille tultiin tarjoamaan lohdutukseksi LÄHTIESSÄ kahvi mukaan pahvimukissa.
Jos odotan lounasannosta puoli tuntia, en sitten voi juoda sitä kahvia enää siinä pöydässä? Myös naapuripöytään tuotiin valmiiksi pahvimukit kahvia varten.
Onneksi Rantasen Tiina kekkasi lähteä Kokkoon kahville. Jätimme siis pahvimukit sikseen ja kurvasimme toiselle puolen Kolera-allasta ja Nokan sivusta löytyvään Cafe Kokkoon.
Fiilistä, lämpöä, hyvää musaa ja ennen kaikkea, mahtavaa kahvia!
Tämän kaksikerroksisen tiilimakasiinissa olevan hauskan kahvilan lähes jokainen pöytä tai sohvaryhmä oli täynnä, enkä yhtään ihmettele.
Kahvia ja teetä saa ostaa mukaan, kuten lähes samantyylisestä naapurin Johan & Nyströmistä.
Molemmat saivat meistä takuulla uusia asiakkaita.
                                          Loppu hyvin, kaikki hyvin.Ei kommentteja: