29.6.2014

Lounaskierroksella kesäkuun sateissa


Koska laiturilla loikoilu antaa odottaa itseään, on tullut kierreltyä lähimaaston kuppiloita ja kierros tuntuu jatkuvan, kun ulos katsoo.
Vastaan on sattunut kaikenlaista hinta-laatusuhdetta, mutta parhaimmat on helposti poimittu ja niistä kärkeen vetää Döner Harju Fleminginkadulla.

Lounasaikaan kuppila on täynnä ja porukkaa tulee ja menee. Paikka löytyy aina jonkun pöydästä ja kiireestä huolimatta kassan mimmi tuli sanomaan, ettemme olleet huomanneet ottaa alkukeittoa sivupöydältä. Ekakertalaiset.
Gazpacho alkuun ja lammasta pääruokana sekä kahvi 9,50€, maut täysi kymppi.
Fleminginkatu 23, 045 180 5868.
Toinen viime viikon suosikki oli Sandro, Kolmas linja 17, 09 4289 2317.
Ensimmäisellä kerralla satuin paikalle siivoustauolla klo 15-16. Eli lounasta saa kolmeen saakka ja kympillä per nenä söimme ihanaa sadesäähän sopivaa perunakeittoa talon leivän kanssa jonka jälkeen salaattipöydästä löytyi mahtavia marokkolais- ja libanonilaistyylisiä makuja. Lounaaseen kuuluu kahvi tai minttutee. Järjettömän hyvän ruoan lisäksi annan täyden kympin hyvälle palvelulle kaiken kiireen ja suoranaisen ryysiksen keskellä. Ei jää viimeiseksi kerraksi.


Sandron siivoustauon tyrmäämänä edellisenä päivänä ajauduin nälkäisenä Silvopleehen, Toinen linja 7, 09 7260900. En erityisesti ihastunut ajatukseen, että kerään lautaselleni ruoan, enkä oikeastaan tiedä, mitä se tulee maksamaan. Noukin pelkkiä salaatteja lautaselle, jolle tuli ilman leipää tai kahvia hintaa 14 euroa. Tunnin kuluttua oli taas nälkä.
Uusi Silvoplee on valtava, hälyisä ruokala, jossa kyllä oli asiakkaita lähes joka pöydässä. Palvelusta ei voi sanoa mitään, koska sitä ei ole. Lähes mykkä tyttö rahasti annoksen ja toimintaohjeet löytyvät taululta sisääntullessa. Melko persoonatonta.

Koskapa yhtenä päivänä paistoi aurinko, oli korkattava Cafe Ursula tältä kesältä. Delisalaatti ei petä, salaatti kahdella täytteellä 12,50€, hyvää leipää ja kahvia sen verran, kuin jaksaa juoda.
Miljöö on yksi kesäkaupungin parhaista, ulkona ei tosin tarjennut istua.
Se, mikä Ursulassa mättää näköjään vuodesta toiseen, on palvelun hitaus. Kassalinjoja on kaksi ja porukkaa lappaa lounasaikaan sisään kaiken aikaa, mutta henkilökuntaa on tasan yksi per linja. Sama tyyppi yrittää siinä sitten tehdä erikoiskahveja, kaataa viinejä, koota salaatteja ym ym. Ei tarvitse olla montaakaan asiakasta kerrallaan ja ruuhka on valmis. Jatkuvasti täyttyvien pöytien plokkaaminen kestää sekin luvattoman pitkään.
Kestosuosikki, anyway, jos ei ole kiire.
Ehrenströmintie 3, 09 652 817.

Porvoon Tee- ja Kahvihuone Helmen terassi odottelee vielä myös säiden lämpenemistä. Sinne kannattaa kuitenkin ampaista heti kelien salliessa. Kahvit, leivät ja leivokset ovat ihania ja terassi Vanhan Porvoon sisäpihalla on tunnelmaltaan kiva ja rauhassa katujen turistivilinältä.
Välikatu 7, 019 524 5165.

Matkalla Porvooseen Vanhaa Porvoontietä suosittelen jarruttamista Gumbostrandin kohdalla Kahvila-Leipomo N´avetan pihaan. Tänään kaatosateesta rantautuneena vastaleivotut korvapuustit ja kahvit piristivät kummasti.
Hintataso on kohtuullinen, kaksi kahvia ja kaksi isoa korvapuustia 7€. Kahvia saa täälläkin kitata sen verran, kuin vatsa vetää.
Samassa pihapiirissä on Villa Nokkonen, ihania sisustustavaroita myyvä pikku puoti, jonne ei oikeastaan kannattaisi poiketa ollenkaan... 
Sääennusteista päätellen, kierros jatkuu. 


 
Ei kommentteja: