5.11.2013

Aussilämpöä marraskuun sateisiin

Vanha tuttu Penfoldsin viinitalo piristi synkkää maanantaita tuhdeilla viineillään. Viinien maistaminenhan on aina ihan huippua, mutta Penfoldsin viinintekijän, Andrew Baldwinin johdolla tastingtilaisuus oli ainutlaatuinen.
Andrew kuuluu Penfoldsin tähtitiimiin, joka löytyy näiden meilläkin saatavissa olevien BINien takaa.

Numeroidussa BIN-nimessä ei sinällään ole mitään erityisen mystistä, mutta tämän etiketin takaa löytyvässä viinissä on talon tapaan hienouksia sitäkin enemmän.

BINit ovat maanalaisia viinivarastoja, jotka on sitten numeroitu mikä mitenkin, markkinointimiesten ideoiden mukaan. Löytyy viineistä jopa BIN 707, joka on saanut numerointinsa Boeing-lentokonetyypin mukaan..

Kuten Andrew totesi, Penfolds on tunnettu siitä, että siellä on menty aika tavalla valtavirrasta poikkeavalla tavalla - ensin huippulaatuun, Grangeen ja sieltä sitten pikkuhiljaa alaspäin - enemmän kaupalliseen tyyliin. No nämä nyt maistossa olleet viinit eivät tosin hintansa, eivätkä laatunsa puolesta ole ihan varsinaisesti kaupallisia viinejä sanan varsinaisessa merkityksessä, hintaa Alkon tilausvalikoimassa viineillä on 25 eurosta St. Henrin 72,50 euroon pullolta. Laatua saa kyllä sitten joka eurolle.

Korkeasta laadusta pidetään jatkossakin huolta, talolla menee hyvin ja investointeja tehdää hurjaa vauhtia. Tuotantokapasiteetti onkin tarkoitus saada tuplattua seuraavan kolmen vuoden aikana.
Penfolds haluaa tehdä suuren luokan viinejä, jotka kestävät ikääntymistä ja ainakin tällä setillä siihen on päästy vallan mainiosti. Suosittelen lämpimästi!
Ei kommentteja: