13.6.2013

Donnafugata Taste of Helsingissä huomenna!

Giulia Lazzarini saapui sateiseen Helsinkiin maistattamaan Donnafugatan viinejä Sisilian ja Pantellerian lämmöstä. Näitä viinejä pääsee maistamaan huomenna Taste of Helsinki-tapahtumassa, joten sadetakkia vaan päälle ja mukaan!

Vuonna 1983 Donnafugatan viinien valmistus aloitettiin Rallon perheen viinikellarissa Marsalassa ja 1989 perhe laajensi Pantellerian saarelle, joka tuottaa pääosin makeita Muscat de Alexandria (Zibibbo)-viinejä. Donnafugatalla on tuotannossa myös kuiva Zibibbo, Lighea, jossa yhdistyy runsas hunajainen hedelmäisyys tyylikkääseen mineraalisuuteen antaen viinille ryhtiä. Makeat Kabir ja Ben Rye toimivat jälkiruokina vaikka sellaisenaan. Kannattaa maistaa.
Kaikkien etikettien takana on nainen ja niissä on hauskaa kepeyttä, kuten tässä SurSur Grillossa. Jälleen aromaattinen ja hedelmäinen viini kepeään kesämenoon, jota saa nyt ehkä hieman odottaa. Donnafugata kuvaa naista paossa ja tarkemmin ottaen tämä karkaava nainen viittaa kuningatar Maria Carolinaan, joka pakeni Napolista Napoleonin joukkoja Sisiliaan ja nimenomaan paikkaan, jossa Donnafugatan kellari nyt sijaitsee.
Oma suosikki ja ehdottomasti maistamisen arvoinen viini on Tuhat ja yksi yötä - Mille e Una Notte 2007, 90% Nero d´Avola, jonka hinta kyllä pomppaa Sisiliassakin viidenkympin tienoille, eikä valitettavasti ole ainakaan vielä Alkon hyllyillä.
Paras maistamani Nero d´Avola ja ehdottoman tyylikäs, pitkä viini.

Ei kommentteja: